Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Csurka Gergely: A nemzet aranyai

Csurka Gergely: A nemzet aranyai

Csurka Gergely három korábbi műve után (Győzelemre születtek I. és Győzelemre születtek II., Az igazi Dream Team) 2008-ban a magyar vízilabda válogatott újabb – immáron harmadik – olimpiai aranyérmének megnyerése után megjelent a szurkolók, vízilabda kedvelők által várva várt új kötet, amely ugyan a pekingi olimpiai győzelem okán íródott, de nem csak erről szól, hanem összegzi az 1997 óta indult sikersorozat legfontosabb állomásait. A Kemény-éra időszakát, amely 1997-ben a Világkupa bronzérmének megszerzésével indult és valószínűleg a 2008-as pekingi arany megnyerésével még nem ért véget. Bemutatja ezt a páratlan bravúrt, amit ezek a csodálatos sportolók elértek, de persze a számok önmagukban is ezt mutatják: 12 év – 24 világverseny – 23 érem!
És kicsit mesél azoknak a hősöknek az életéről, pályájáról, akik ezt a bravúrt véghez vitték, arról, hogy is kerültek kapcsolatba a vízilabdával (sok vízilabdázónak már édesapja is ezt a spotoz űzet, így vannak, akik szinte beleszülettek a vízilabdázásba), mi mindent kellett megtenniük, mi mindenről kellett lemondaniuk ahhoz, hogy elmondhassák egyszeres (kilencen), kétszeres (hatan) vagy háromszoros (hatan) olimpiai bajnokok. Megismerhetjük a sportolók gondolatait, ők hogy élték meg az elmúlt 12 évet. Mesél a szövetségi kapitányról is, aki nélkül ez a hihetetlen menetelés nem sikerülhetett volna. Az ő elszántságáról, a munkába és a csapatba vetett őszinte hitéről képet kaphat a kedves Olvasó.
Ez a könyv talán segít abban, hogy a nehezebb időkben segítségül szolgáljanak, hogy erőt lehessen meríteni a régi sikerekből, és átlendülni a mélypontokon.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztása: az Újszövetség

A mai ember számára talán legtöbb üzenetet a Bibliában szereplő Újszövetség könyvei adják. A tömör, …

Hozzászólás