Hozzávalók:
4 csirkemell, vagy 8 kicsi comb,
3 dkg zsír,
1 fej vöröshagyma,
2 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyemgyökér,
1 kis zeller,
karalábé,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1-2 evőkanál liszt,
2 pohár kefir,
7-8 babérlevél,
ételízesítő por,
borsikafű,
2 evőkanál mustár,
2 evőkanál kristálycukor,
1 mokkáskanál Piros Arany krém,
citromlé,
só.
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom és zsírban aranysárgára pirítom.
Hozzáadok egy kis Piros Aranyat, zöldpaprikát, meg paradicsomot és a csirkehúst beletéve pár percig együtt pirítom, majd felengedem annyi vízzel, hogy ellepje.
Kerül bele még megtisztított sárgarépa, gyökér, zeller, karalábé vékony karikákra vágva és a felsorolt fűszerekkel ízesítve, lefedve jó puhára párolom az egészet , majd a húst villával egy tálra kiszedem.
A zöldségeket krumplitörőn átnyomom és mustárral ízesítem.
A kristálycukorból karamellt készítek, felengedem vízzel és addig főzöm, míg teljesen fel nem oldódott.
A zöldséghez öntöm és felfőzöm, ha nem elég pikáns, citromot csavarok bele.
A lisztből a kefírrel habarást készítek és ezzel sűrítem be a vadas mártást.
Beletéve a húst, az egészet felforrósítom.
Zsemlegombóc illik hozzá.