Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Erich Knight: Lassie hazatér

Erich Knight: Lassie hazatér

Erich Knigth legnépszerűbb és legszebb regénye a Lassie hazatér,amelyet az író 1940-ben írt. A regény főhőse egy gyönyörű skót juhász kutya Lassie. A történet Skóciában egy yorkshire-i kis településen kezdődik. Ez a kis bányász falu híres volt a gyönyörű kutyáiról. A történet Joe és Lassie barátságáról és a kutya hűségéről szól.
Greenall Bridge-ben mindenki ismerte Sam Carraclough kutyáját, Lessie-t. Ö volt a városka legszebb kutyája, akire a herceg, akinek itt volt vidéki birtoka is szemet vetett, de Sam senkinek sem adta el. Büszke volt a kutyájára, ám amikor bezárták a bányát minden megváltozott. Lassie mit sem sejtve az életét megváltoztató helyzetről minden nap pontosan 16 órakor várta a gazdáját az iskola előtt. Egyik nap azonban Joe hiába várta hűséges barátját a kutya nem volt ott, hazarohant és ekkor tudta meg, hogy a kutyáját el kellett adni, mert az apja munkanélküli lett. Édesapja megígérte neki, ha lesz munkája, de Joe nem akart másik kutyát. Lassie eközben a herceg birtokán egy kennelben feküdt szomorúan, és nem értette a vele történteket. A herceg megmutatta unokájának a régen áhított kutyát. Lessie estére megszökött a hercegtől és ment a gazdája el, aki boldogan vitte haza, mert azt hitte, hogy visszavásárolták. Hazaérve a szülei nagyon dühösek lettek, és visszaküldték Lessie-t az új gazdához. De Lessie újra hazament, és most maga Sam vitte vissza . Azonban a kutya már másnap ott várta a gazdáját az iskolánál, aki ez alkalommal már nem haza vitte, hanem a lápba a rejtekhelyére, ahol az apja talál rájuk, és megint vissza vitte a kutyát a hercegnek. A herceg elviszi a kutyát a a skóciai birtokára, de Hynes csak itt is megláncolva meri sétáltatni. Az egyik séta alkalmával Hynes a kutyán akarja kitölteni a dühét, mert a séták miatt nem lehet otthon és Lessie elszabadul a birtokon, a herceg és unokája éppen akkor érnek haza a lovaglásból és l Priszile kiengedi a kutyát. Így indul hazafelé a gazdájához. Lessienek sokat kell tanulnia, hogy életbe maradjon, hiszen eddig nem volt gazda nélkül, most viszont magáról kell gondoskodnia. Hazafelé hegyen-völgyön és a folyón keresztül vezetett az út. A legnagyobb akadály a folyó volt, amin ugyan átküzdötte magát, de megsérült. Egy erdőben húzza meg magát, itt majdnem lelövik és az egyik golyó eltalálja, de ő folytatja az útját a gazdájához. Sok kalandon megy keresztül és egyre gyengébb lesz, amikor egy idős házaspárhoz veti a sor, akik meggyógyítják és ápolják. Az idősek amikor látják hogy nem boldog, szabadon engedik. Így megint úton van hazafelé. Az országúton Rowlie-val az árussal barátkozik össze, aki az országot járja kutyájával Toots-al.
A fazekast rablók támadták meg, és kutyáját az egyik támadó megöli Lessie megmenti a barátját. Joe nem hisz a szemének, amikor meglátja a kutyáját. Joe nagyon boldog, de herceg megjelent náluk és kereste a kutyáját. A herceg, bár felismeri, azonban azt mondja nem az övé és állást ajánl Sam-nek, így szerzi meg a kutyát magának. A birtokon Lessie boldogan él a gazdájával.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztása: az Újszövetség

A mai ember számára talán legtöbb üzenetet a Bibliában szereplő Újszövetség könyvei adják. A tömör, …

5 hozzászólás

  1. Sam Carraclough………édesapja bányában dolgozott,de megszűnt a bánya.s ő….maradt.Kérlek titekett hogy válaszoljatok ere a kérdesekre kőszőnőm!

Hozzászólás