Görögország csodái

Az Európa délkeleti részén fekvő, a Földközi-, az Égei- és a Jón-tenger által határolt Görögország számtalan turisztikai látványossággal rendelkezik.
Tíz hagyományos nemzeti parkján kívül még két tengeri nemzeti parkkal is bír.
Turisztikai szempontból az ország fővárosa, Athén a legfontosabb, mely után a gazdag szigetvilág vonzza a legjobban az országba látogató turistákat.

Mint már említettem, Athén rejti magában a legnagyobb vonzerőt. Főként az Akropolisz csábítja ide a látogatókat. A thermopülai csata emlékhelye, vagy a delphoi jósda is gyakran látogatott színhelyek.
A Peloponnészosz-félsziget bővelkedik a kultúrtörténeti emlékekben. Ebben a térségben Olümpiát kell legelőször megemlítenem, mely otthont adott az ókori olimpiai játékoknak.
Gyakoriak a látogatók Apollón templománál Korinthosz városában, illetve az Artemisz-szentélynél is.
Közép- és Nyugat- Görögország régiója főként üdülő-központként funkcionál, a tengert szeretők kedvelt úti célja. Itt is találhatóak világhírű emlékek, mint például Delphoi, vagy Théba. Emellett fontos megemlíteni a Meteorák kolostorait, melyek sziklákon helyezkednek el, s ezáltal lebegő hatást keltenek. Ezutóbbi felkerült a UNESCO világörökségi listájára is.
Észak-Görögország szintén alkalmas tengerparti üdülésre, de itt található például az Athosz-hegy, melyet szintén a világörökség részének nyilvánítottak. Az ország legnagyobb városa, Szaloniki is ebben a régióban helyezkedik el, s rendkívül vonzó a turisták számára, akik szeretnék megcsodálni a bizánci építészet mesterműveit. A Fehér-torony, a Szent György templom és a Régészeti Múzeum csupán néhány példa az itt található számtalan látványosság közül. Az istenek egykori lakóhelye, az Olimposz is fontos célpont az ide látogatók számára.
Kréta szigete főként a strandolni vágyók kedvelt úti célja, de itt találhatóak meg például Knósszosz romjai.
A Jón-szigetek mediterrán éghajlata, és az Égei-tenger apró szigetei is csábítóak lehetnek a nyaralni vágyók számára. Hazánk szülöttei körében elsősorban Korfu és Rodosz a legkedveltebb, s ezáltal leglátogatottabb szigetek.
Összességében elmondhatjuk, hogy Görögország bővelkedik a különféle, érdekesebbnél érdekesebb látnivalókban, s bármely régiót is kívánjuk meglátogatni, biztosan maradandó élményben lesz részünk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tenger parti üdülés a 9 szigeten

A turisták igen kedvelik a szigeteket , jelen esetben az Égei szigeteket , amelyet főként …

Leave a Reply