Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Harry Potter és az azkabani fogoly

Harry Potter és az azkabani fogoly

Harry Potter harmadik éve kezdettől fogva izgalmasnak ígérkezik. Miután akaratlanul felpuffasztotta Marge nénikét, elmenekül otthonról, és az iskolakezdésig hátra maradt időt egy fogadóban, de a varázsvilághoz közel vészelje át. Ám hamarosan aggasztó hírek jutnak a fülébe: egy különösen veszélyes rab, egy bizonyos Sirius Black, megszökött a biztonságosnak hitt varázslók börtönéből, Azkabanból, és egyenesen felé tart, hogy megölje. Ráadásul a szökés miatt dementorok őrzik az iskolát, amik kiszívják az emberekből a boldogságot, az életerőt, és felszínre hozzák a legrosszabb emlékeket. Harry-nek ilyenből jó pár akad, ezért kifejezetten megviseli és érzékenyen érinti a közelségük. Felkéri Lupin professzort, az új sötét kivédése tanárt, hogy segítsen neki és tanítsa meg a védekezést ellenük. Mint kiderül, a professzor édesapja egyik legjobb barátja volt, és általa új információkat szerez a szüleiről és fiatalkori barátairól. Arra is rá kell döbbennie, hogy bár sosem ismerte édesapját, mennyire hasonlítanak egymásra, mennyi közös van bennük és mennyi külső, belső tulajdonságát örökölte tőle. Kivéve a szemeit. A szemei pont olyanok, mint az édesanyjáé.
Feltárul a múlt, és kiderül (majdnem) minden arról a végzetes éjszakáról, mikor egy barát árulása miatt Harry szüleit meggyilkolta Voldemort, minden idők leggonoszabb varázslója. Harry bosszút esküszik az áruló ellen, aki miatt 12 évvel ezelőtt elvesztette szüleit, és kevésen múlott, hogy őt is majdnem megölte.
Egy hű szolga visszatér urához. Lehull a lepel a félreértésekről és a féltve őrzött személyes titkokról. Ellenségből barát lesz. Harry és barátai a személyes konfliktusok, a mindennapi és iskolai problémák mellett felveszik a harcot az idővel, hogy megmentsenek két ártatlan életet. Izgalmakból ebben a kötetben sincs hiány.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztása: az Újszövetség

A mai ember számára talán legtöbb üzenetet a Bibliában szereplő Újszövetség könyvei adják. A tömör, …

Hozzászólás