Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Inni és élni hagyni – True Blood 1.

Inni és élni hagyni – True Blood 1.

Egy újabb sikeres könyvsorozat, amely a vámpírok világába kalauzolja el az olvasót. A könyv írója Charlene Harris, aki a maga sötét világába enged betekintés. Az író nem kevés humorral, és izgalommal fűszerezve mutatja be, hogy mennyire más a világunk, mint ahogy mi hisszük. Magyarországon 2009-ben jelent meg, az Ulpius Könyvkiadónál. Az oldalszám: 416
A történet Bon Temps-ben egy kis városka bárjában kezdődik, azután, hogy a vámpírok felfedték magukat az élők előtt és hivatalosan is létezőnek vallják magukat. Ez a True Blood nevű szintetikus vér feltalálása után bekövetkezett időszak még mindenkinek megrázó, sokan nem fogadják el az élőholtakat. A bár egyik pincérnője a gondolat olvasó Sookie Stackhause, aki bár csinos, mégis egyedül él, mert a képessége miatt sokan félnek tőle. Az egyik este egy vámpír érkezik a bárba. Bill magas, sötéthajú, jóképű, Sookie örömmel veszi észre, hogy nem hallja a gondolatait, ezért segít neki, amikor a vámpírvér vadászok elkapják és ezzel Sookie élete örökre megváltozik. Hirtelen a vámpírok kegyetlen és intrikákkal, hatalmi harcokkal teli világába csöppen, ahol minden cselekedetnek nagy ára van. Sookie ezt a maga kárán tanulja meg, mikor a nagymamáját is megöli az a titokzatos gyilkos, aki elkezdi gyilkolni a vámpírokkal kapcsolatot tartó embereket. Sookie gondolatolvasó képességeit a vámpírok egymás elleni csatákban akarják felhasználni. Bill, aki már együtt jár Sookie-val elviszi Erichez, aki a főnöke az 5-ös körzet seriffje.
Sok fordulat után Sookie segítségével megtalálják a gyilkost, és Sookie rájön, hogy nem csak vámpírok vannak, hanem azonkívül még számos olyan lény, ami elképzelni sem mert.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztása: az Újszövetség

A mai ember számára talán legtöbb üzenetet a Bibliában szereplő Újszövetség könyvei adják. A tömör, …

Hozzászólás