Hozzávalók:
1l sovány tej
6db tojás
3 evőkanál update 1-es liszt (update 1-es liszt 30% erejéig „higítható” teljes kiörlésű liszttel)
1 csésze lefőzött, ízesítetlen kávé
1 tk azonnal oldodó natúr instant kávé
nagyon kevés szeletelt mandula, mazsola (díszítéshez)
folyékony édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A tejből tegyél félre kb. egy decit, a többit forrald fel és add hozzá az édesítőszert.
Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéket verd habbá, keverd bele az instant kávét meg néhány csepp édesítőt, majd az így kapott barnás habból egy evőkanállal szagass galuskákat a forró tejbe.
Ha kiszedted a megfőtt hablabdákat, vedd elő a félretett tejet, keverd csomómentesre a liszttel és a tojások sárgájával, sűrű kavarás közben öntsd bele a forró tejbe. Szép sárga, ínycsiklandó illatú krémet kapsz, amit átforralás után kihűlésig kell keverni.
(ha túl híg lenne, 2-3 kávéskanál étkezési keményítő és tej elegyével sűríthetsz rajta.)
A habgaluskákat a krém tetején tálald, leheletnyi szeletelt mandulával és mazsolával díszítve.
Szerintem az update 1-es liszt már nem létezik, amelyet 30 % erejéig higítható! Igazam van, vagy rosszul tudom?
Szerintem az update 1-es liszt, amely 30 %-ban higítható már nem kapható vagy rosszul tudom?