„Fogyókúrás ételek? Azok biztosan nagyon íztelenek!”- gondolják sokan. Persze, mert elsőként a korpás keksz és a kétszersült jut eszünkbe. De nagyon sok más étel is alkalmas a fogyókúra megtartásához. Olyanok is, melyek kimondottan jó ízűek!
A megfelelő napi folyadékfogyasztáshoz nem csak az ásványvíz és az üdítők tartoznak hozzá, hanem a levesek is. Nézzünk hát néhány levest, mely alacsony kalória tartalommal bír.
Talán a legkönnyebben elkészíthető a hideg eperkrém leves, melyet még főzni sem kell. A hozzávalók 4 személyre: 2 dl tej, 2 dl 100%-os narancslé, 2dl 12%-os tejföl, 4 evőkanál méz, őrölt fahéj és természetesen az eper, melyből 40 dkg-ra van szükség. Első lépésként mossuk meg az epret és csepegtessük le! A narancslevet, a mézet és a tejet turmixoljuk össze! A fahéjat keverjük el a tejfölben, adjuk hozzá az eperet és szintén turmixoljuk össze! Ha kész akkor az egészet öntsük egybe és jól keverjük össze! Majd tegyük 1 órára hűtőbe! Az efektív elkészítési idő kb. 15 perc. 1 adag 160 kcal-t tartalmaz.
A másik, kicsit időigényesebb, de azért könnyen elkészíthető a karfiolleves, melyhez a következőkre lesz szükség 2 fő részére: 30 dkg karfiol, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg sárgarépa, 2 evőkanál joghurt, 1 evőkanál liszt, petrezselyem, só.
A karikára vágott répákat és a rózsáira szedett karfiolt forrásban lévő sós vízbe tesszük és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak. Ha kész, akkor a joghurtot a liszttel összekeverjük és behabarjuk vele a levest. Forrni hagyjuk még pár percig, majd melegen tálaljuk! Ennek az elkészítési ideje kb. 30 perc és 1 adag 381 kcal-t tartalmaz.