Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Laurell K. Hamilton – Bűnös vágyak

Laurell K. Hamilton – Bűnös vágyak

Laurell K. Hamilton Bűnös vágyak Anita Blake a vámpírvadász történeteinek 1 kötete, amely 2003-ban jelent meg az Avage Könyvkiadó gondozásában. Ezzel a kötettel kezdődik egy hosszú történet egy nőről, aki vámpírvadász nőről és aki igen népszerű a férfiak körében és számos különleges képességet gyűjt össze akaratlanul is. Anita Blake St. Louis városában él és nekromanta. Ezenkívül fel tudja támasztani a halottakat, gyilkolja a vámpírokat és egy természetfeletti egységet segítő szakértő.
Történetünk idején a vámpírok és az alakváltók mind a nyilvánosság elé álltak, felfedve titkos világukat és már jogokkal rendelkező tagjai a társadalomnak. St. Louisban azonban valaki gyilkolja az erős vámpírokat, és Anita akaratlanul belecsöppen a közepébe.
Anita irodájában Willie McCoy keresi fel, hogy felbérelje nyomozza ki a gyilkost. Anita kezdetben ellenkezik, de már egy összeesküvés áldozat és így akár akarja, akár nem nincs más lehetősége, csak a nyomozás. A nyomok a Bűnös Vágyakba, Jean-Claude sztriptízbárjába vezetnek, ahol találkozunk az elegáns vámpírral és még néhány ellenszenves alakkal. Anita itt találkozik Jean-Claude-dal, akivel együtt mennek Nikolaoshoz, aki , St. Louis városának vámpírúrnője. Anita próbál menekülni először a patkányemberek, majd maga Nikolaos elöl, azonban nem sikerül, így kénytelen elfogadni a megbízást. Anita felügyeletet kap a nyomozás idejére egy táncos fiút, Philliphet, aki imád harapni . A szálak egy zártkörű “bizarr buliba sodorják Anitát, ahol rögtön sok dolga akad. A nyomozás közben megismerhetjük Ronnie-t, Anita legjobb barátnőjét és Edwardot, aki bérgyilkosként dolgozik. Dolfot és Zerbrowskit akik a rendőrségen dolgoznak. Az Örök élet egyházának a vezetőjét egy mestervámpírt Malcolmot és a halottkeltő Zacharyt. Anita életére többször is rátörnek, ő azonban sikerrel veszi az akadályokat. Jeant vonzza Anita makacskodása és a lány ereje.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Karen Marie Moning – Tündér krónikák – Keserű ébredés

Karen Marie Moning Keserű ébredés című könyve 2010-ben jelent meg a Kelly Könyvkiadó gondozásában. A …

Hozzászólás