Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Laurell K. Hamilton – Haláltánc

Laurell K. Hamilton – Haláltánc

Laurell K. Hamilton a Haláltnc című könyve 2008-ban jelent meg az Avage Könyvkiadó gondozásában.
A világhíres vámpírtársulat fellép St. Louis-ban. Erre a nagy eseményre rengeteg vámpírúr érkezik, akik Anitának hoznak pomme de sang jelölteket magukkal . A többi Városok Urai és azok rokonai, udvartartása érkezik Jean-Claudehoz St. Louis városába. A vendégek elvileg barátok, azonban gyakorlatilag mindenki önös céllal jött, ehhez jó álca a balett előadás. Anita bajban van, mert az energia háztartása az ardeur miatt egyre csökken. Ha ez még nem lenne elég úgy tűnik, hogy ráadásul állapotos is lett, mert a teszt pozitív. Azonban a lehetséges apajelöltek száma nem kevés, csaknem ugyanannyi, mint a pomme de sang jelölteké. Ugyan ebben az időben a a triumvirátus hatalma megerősödik. Ezért Anitát több ízben is meglátogatja Minden Vámpírok Öreganyja, a sötét Marée Noire, aki minden jel szerint ébredezik. Azonban a balettesek között is akad néhány érdekes figura, mint Augustine, a maffiavezér, aki azt hiszi mindenre képes. Az ardeurt akarja és a helyi oroszlányfalkát, helyette azonban rabszolga lesz.
Anitának a szeretői is okoznak problémát. Requiem újra szerelmes akar lenni, de üresség és fájdalom lakozik benne. Anitát akarja társaként. Asher dühös Anitára, mert azt hiszi, hogy Anita nem viszonozza az érzéseit, azonban a lány teljes szívéből szereti, a mostani, megsebzett Ashert. Damien aki mindig ott van, amikor a lánynak szüksége van, csak morzsákat kap Anitából. Aki sose figyel rá igazán. Most is többször életveszélyes helyzetbe kerül, mert elszívja az energiáit. Felbukkan még London, a Sötét Lovag.a visszaeső “ardeurfüggő”, aki most újra visszaesett. Pomme de sang lesz belőle, és erre tényleg ő a legmegfelelőbb személy.
Haven, Augustine véroroszlánja kicsit nehezen kezelhető, ezért nem is maradhatott a városban.Jean-Claude-ról is kiderül megint, mennyire visszafogta magát. Most látjuk először együtt egy férfival. Anita már nem képes a helyzetet uralni , egyszer össze is omlik, melynek súlyos következményei lehettek volna. Hatalma egyre nő, de még nem képes kézben tartani.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztás: az Ószövetség

Egy híres ember újonc katonaként egyszer így tanakodott magában: “Hosszú ideig tartó háborúba megyek, és …

Hozzászólás