Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Laurell K. Hamilton – Obszidián Pillangó

Laurell K. Hamilton – Obszidián Pillangó

Laurell K. Hamilton Obszidián Pillangó című könyve 2006-ban jelenet meg az Avage Könyvkiadó gondozásában. Az Obszidián Pillangó Anita Blake, vámpírvadász sorozatának kilencedik kötete.
Anita Új-Mexikó kietlen, sivatagos világába csöppenve hamarosan az véres események közepében találja magát. Mégpedig Edward a profi fejvadász miatt, akinek nem az a fontos, mire vadászik, hanem, hogy a vadászat minél hosszabb és minél véresebb legyen.
Anita Blake ennek az alaknak tartozik eggyel. Amiért egy korábbi kaland során megölte Edward egyik segítőjét. Igaz ugyan, hogy önvédelemből tette , de ebben az esetben ez egyáltalán nem enyhítő körülmény, legalábbis Edward szerint. Edward pedig behajtja a tartozást és ezért kell Anitának vele mennie. Az ügy meglehetősen különös, mondhatni titokzatos és nagyon véres.
Albuquerque-ben valaki – vagy valami – áldozataiból emberevő zombikat csinál. A nyomozást akadályozza a babonás rendőrfőnök. Anitának azonban nem csak vele kell szembenéznie, hanem a börtönviselt indiánokkal, egy nagy hatalmú vámpírral és egy sorozatgyilkossal, akinek történetesen Anitára fáj a foga. A bonyodalmat fokozza, hogy Edward, aki Ted Forresterként érkezik Új-Mexikóba feleségül akar venni egy helybélit nőt, Donna Parnellt, akinek két gyereke is van. Anitának pedig minden erejére szüksége lesz, ha le akarja beszélni a férfit a céljáról, mert Donnának fogalma sincs, kicsoda ,,Ted” valójában. Anita érzi, hogy ez egy igen mocskos ügy, de bár rá nézve is veszélyeket rejt, nem tehet semmit, pedig már a megérkezésekor érzi, hogy valamik nagyon nem stimmel. A rejtélyes gyilkosságok, ősi azték szertartások követik egymást. A vámpírok és farkasemberek között Anita már nemcsak az életéért küzd, hanem a józan eszéért is, nehogy belőle is olyan könyörtelen gyilkos legyen mint Edward.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Karen Marie Moning – Tündér krónikák – Keserű ébredés

Karen Marie Moning Keserű ébredés című könyve 2010-ben jelent meg a Kelly Könyvkiadó gondozásában. A …

Hozzászólás