Kezdőlap / Üzlet / MLM / MLM = piramisjáték?

MLM = piramisjáték?

Az emberek anyagi körülményeik javítására olyan alternatív dolgokat is kipróbálnak, melyek sikere igencsak kérdéses. Az MLM rendszer véleményem szerint ilyen . Hirdetések tömkelege szerepel különféle fórumokon , hogy ilyen-meg olyan módon lehet pénzt keresni, csak csatlakozzunk az ajánlóhoz. Nos én még nem láttam olyan embert, aki degeszre kereste volna magát ezzel a módszerrel, de az is lehet, hogy kicsi az ismeretségi köröm. Az MLM rendszerű hirdetések ajánlóit egyáltalán nem érdeklik, hogy mi lesz az alá csatlakozóval, a lényeg, hogy ők minél több embert tudjanak becsapni, ezáltal bővüljön azok köre, akik nekik keresik a pénzt. Hogyan is lehet elhinni, hogy 5 dollár egyszeri befizetésével az összes regisztráló milliomos lesz? Hogyan lesz az öt dolcsiból millió? Igen , mindent meg lehet magyarázni, de az egész lényege a csalás. Tudtommal a piramisjáték bűncselekmény is, az MLM pedig többnyire az. Néha bújtatott termékkel próbálnak kibújni a piramisjáték alól, de az akkor is az. MLM rendszerű üzletek tucatjait lehet megtalálni az interneten , ahol olyan csodás dolgokat ígérnek, hogy ha csak a fele igaz, mindenki palotát vásárolhat. Mostanában viszont már egyre kevesebb embert lehet behúzni az ilyen rendszerű cégekbe, ezért aki regisztrál gondoljon arra, hogy egyáltalán nem biztos az, hogy valaki is csatlakozik hozzá. Természetesen ez mit sem zavarja azt, aki a sor elején szponzorként tevékenykedik, mert ő valószínűleg már megszedte magát és piszokul nem érdekli, hogy a többiekkel mi van. Mindenki erősen gondolja meg, hogy ilyen jellegű fizetéskiegészítést választ-e, vagy más módon próbál érvényesülni.

2 hozzászólás

 1. Újraolvasva egy régebbi cikkemet, a félreértések elkerülése érdekében a következőkkel egészíteném ki:

  Nem az olyan cégekről szól, melyek valódi terméket értékesítenek, ha a termék jó, a vevő úgyis megveszi. Nem konkrét személyről, cégről szól, hanem egy problémakörről. A piramisjáték ugye arról szól, hogy valaki embereket szervez maga alá, azok megint csak és így tovább. Aki kezdte gazdag lesz, aki a végén száll be, annak pechje van. A valódi MLM cégek általában jó minőségű terméket forgalmaznak, viszont jutalékos rendszerben. A szponzor dolga, hogy eladjon, valamint beszervezzen maga alá további embereket, akik szintén értékesítenek, amiből a szponzor is jutalékot kap. Azért is érdeke valakinek, hogy embereket szervezzen be, mert utánuk is kap jutalékot. Csendesen megkérdezném, ha valaki csak a saját eladásai után kapna jutalékot és nem kapna az alá regisztrált személy eladásai után semmit, akkor is lelkesen keresné maga alá a további kollégákat? Ez csak egy költői kérdés. Az igazi problémám- és ami a cikket ihlette- az , hogy a MLM -szerű rendszerben működő tömörülések vagy micsodák és a piramisjáték között mi a különbség? Szerezz magad alá csak min. 4 embert, akik további 4*4*4*4 embert szereznek, majd a mátrix telítődik. Fizess 5-10 dolcsit, fél év után milliomos leszel, legalábbis ezt ígérik. Aztán teljesen más lesz a leányzó fekvése, a kezdőpénzt befizetjük, de a beígért emberek csak nem jönnek alánk, így nem is fog telítődni a mátrix. Az interneten különféle gépelési, másolási munkákat is hirdetnek, ahol kisebb összeget kell elküldeni a szponzornak, majd ha eljutunk bizonyos szintre, már neked is küldik többen az indulópénzt. Tudomásom szerint semmiféle másolás, gépelés stb nincs az egész mögött, csak piramisszerű történés. Ez nem csalás?
  Az ilyen és hasonló rendszerben tevékenykedő szponzorok többségét valóban nem érdeklik, hogy mi van az alattuk beregisztrálóval, fizessenek, ez a lényeg. Az igazi MLM tevékenység természetesen teljesen jogszerű, bár a benne dolgozó egyes emberek agresszív, olyan ügynökszerű magatartása nem éppen szimpatikus.

 2. Teljesen egyetértek a cikkeddel, nagyon jól összeszedted.
  Viszont van ennek egy olyan típusa is az interneten, ahol nem kell semmit befizetned,csak megnézni pár hírdetést és már látszik is h mennyi pénzt kerestél vele, persze ezenkívül a lényege még mindíg az , hogy szervezz be embereket.
  Nem nagyon szeretem az ilyeneket, de egyet kipróbáltam. Külföldi oldal de minden rögtön érthető és egyértelmű.
  Nem reklámozni akarom, de ha valakit érdekel írjon rám (zsida@citromail.hu)
  Köszi

Leave a Reply