Kezdőlap / Internetes üzlet / Munka ottonról

Munka ottonról

Az Interneten ma már egyre több hirdetést találunk, ahol otthon végezhető munkát ajánlanak, amivel rengeteg pénzt kereshetünk. Az ilyen ajánlatok túlnyomó része átverés, azonban ha odafigyelünk, könnyen kiszűrhetjük a valótlan ajánlatokat.
Az első fontos szempont, hogy az olyan oldalak, ahol kauciót (előre befizetendő összeget) kérnek különböző indokkal (ezzel bizonyíthatjuk, hogy valóban dolgozni szeretnénk, az oldal licencét meg kell fizetnünk, stb.) általában valótlanok. Gondoljunk csak bele: ha csak 100 Forintot is kérnek, és találnak 1000 embert, aki regisztrál, az oldal tulajdonosai máris gazdagabbak 100.000 Forinttal, anélkül, hogy bárkinek is fizettek volna. Ilyen csalás volt régen az ‘ad typing’ típusú hirdetések köre. A feladat szöveges hirdetések gépelése volt, melyekért pénzt ígértek, viszont minimális (néhányszáz forintos) kauciót kértek a dolgozóktól. A hirdetéseket valóban eladták a megrendelőknek, a kauciót eltették, majd eltűntek a színről…
Körültekintőnek kell lennünk akkor is, ha abban az esetben ígérnek pénzt, ha minél több társat szervezünk ‘magunk alá’. Az MLM rendszer önmagában nem csalás, azonban gyakran nem MLM-ről, hanem piramisjátékról van szó.
Pénzt _csak munkával_ lehet keresni. Ne dőljünk be olyan hirdetéseknek, ahol munka nélkül ígérnek fizetést. Ilyenek például a click-to-paid oldalak. Néhány kattintásért több száz dollárt kaphatunk elvben, gyakorlatban azonban ritkán jutunk a pénzünkhöz.

Mielőtt bármibe is belekezdenénk, mondjuk el magunknak: ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az általában nem igaz.

Leave a Reply