Káposztaleves virslivel:

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes étel

Hozzávalók (4 személyre):-1 kisebb fej kelkáposzta-8 darab szója- laktóz- glutén- és tejfehérjementes virsli-2 dl rizstej-2 csapott e.kanál rizsliszt-2 kávéskanál só-2 kávéskanál őrölt csemegepaprika-1 m.kanál őrölt köménymag-1 m.kanál őrölt fehérbors-2 e.kanál citromlé

Elkészítése:

-Leszedjük a káposzta felső leveleit, felvágjuk félbe,majd vékony csíkokra, megmossuk és leszűrjük.-Mindkettőt feltesszük a fűszerekkel főni, és öntünk hozzá annyi vizet, hogy jól ellepje.-Mindkettőt puhára főzzük, de ügyeljünk arra, hogy ne főjön szét, majd a karikára vágott virslit beledobáljuk.-Hogy ha kell, még adunk hozzá vizet, és felforraljuk a virslivel együtt.-Közben a rizslisztet a rizstejjel és az őrölt paprikával csomómentesre keverjük.-Folyamatosan keverve hozzáadunk néhány merőkanálnyit a forró levesből.-Kb. 4-5 merőkanál után a levesbe öntjük az egész masszát és felforraljuk folyamatos keverés mellett.-Ha kell, még utána sózunk.-Mivel a rizstej édeskés ízű,ezért tálalás előtt öntünk a levesbe egy evőkanálnyi citromlét, hogy savanyúbb legyen.

Csirkemell párolt cukorborsóval:

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes étel

Hozzávalók (4 személyre):-2 csirkemell-2 paradicsom-25 dkg cukorborsó hüvelyében-só-grill fűszerkeverék-1 evőkanál+1 teáskanál étolaj

Elkészítése:

-Megmossuk a csirkemellet és kettévágjuk hosszában, majd keresztben is .-Kiklopfolhatjuk,ha vékonyan szeretjük.-Megsózzuk, grill fűszerekkel ízesítjük.-Pirosra sütjük egy evőkanál olajon.-A cukorborsóhüvelyt megmossuk,lecsöpögtetjük és az egy teáskanál olajon puhára pároljuk (alacsony hőfokon).-A hús mellé kanalazzuk, és felszeletelt paradicsommal tálaljuk.

Gesztenyés kókusztekercs:

Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók:-30 dkg gluténmentes gesztenyemassza,-10 dkg glutén-, tojás- és laktózmentes összetört aprósütemény-20 dkg glutén- és laktózmentes margarin-20 dkg kókuszreszelék-20 dkg cukor-2 evőkanál kakaópor

Elkészítése:

-A margarin 2/3 részét a cukorral habosra keverjük, majd a kókuszreszelék 2/3 részét hozzákeverjük.-A gesztenyemasszát eldolgozzuk a többi margarinnal,a kakaóval és az összetört aprósüteménnyel.-A gesztenyét kókuszreszelékkel megszórt deszkára simítjuk, rákenjük a kókuszos margarint, és nagyon óvatosan feltekerjük.-Hűtőszekrénybe tesszük.-Amikor jól áthűlt, felszeleteljük és tálaljuk.

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!