Hozzávalók:
2 nagy sárgarépa
2 cukkini
2 pirospaprika
8 nagyon vékony szelet pulykahús
8 teáskanál bazsalikomszósz
8 hústű (nem megenni, fakírok kíméljenek!)
2 evőkanál olívaolaj
tengeri só
bors
Elkészítés:
A sárgarépát tisztítjuk, a cukkinit hámozzuk is, de aztán mindkettőt vékony szeletekre vágjuk, fontos, hogy hosszában. Most jön a trükk: ezeket keresztben félbevágjuk, majd hosszában tovább daraboljuk. Mikor már jól összezavarodtak, félretesszük őket. A paprikát félbevágjuk, megtisztítjuk, és csak úgy vékony csíkokra vágjuk.
Bőséges sós vizet forralunk. A meghasonlott répadarabokat bő 2 percig főzzük benne, majd hozzáadjuk a paprikát. Egy perc alatt összefőnek. Hozzátesszük a cukkinit, és adunk még 1 percet az édes hármasnak. Végül a vizet leöntjük, és a zöldségeket hideg vízzel öblítjük le.
A pulykaszeleteket kézzel kinyomkodjuk, és mindegyikre kenünk 1 teáskanálnyi bazsalikomszószt, majd megsózzuk, megborsozzuk őket. A húsokra rátesszük a zöldségcsíkokat, aztán felcsavarjuk, és a két végét hústűvel rögzítjük.
Egy nagy lábosban olajat melegítünk, s a tekercseket 15-20 percig, közepes lángon aranybarnára sütjük.
A maradék zöldséget megfűszerezzük, és az olajban megpirítjuk, hogy méltó kísérői legyenek a pulykatekercseknek