Thasszosz sziget

Görögország hatalmas szigetvilágának egyik gyöngyszeme az Égei – tenger északi részén elhelyezkedő Thasszosz sziget. Hajóval, komppal könnyen megközelíthető és már az oda vezető úton is csodálatos élménnyel gazdagodhatunk. Okkal mondhatjuk, hogy a tenger mélykékje és a távolból feltáruló zöld sziget látványa minden turistát elvarázsol.
A sziget fővárosa Limenas, de számos kisebb üdülőfalu is található emellett. Jellemzőek a lassan mélyülő, sekély és kristálytiszta, meleg vizű strandok.
Thasszosz magasabban fekvő területei kellemes túrázási lehetőséget rejtenek magukban, és útközben felfelé a sziget nevezetességeivel is megismerkedhetünk.
Limenasban találhatóak az agora, a piactér romjai, mely a régi időkben fontos társadalmi és gazdasági központja volt a településnek. Túraútvonalunkon számtalan kisebb-nagyobb kegyhellyel találkozhatunk, nem elfeledkezve az út közben a tengerre és a szigetre nyíló felejthetetlen kilátásról sem. Számtalan sziklás öbölhöz is lesétálhatunk, ezek már látványukban is romantikázásra csábítanak.
Az i.e. 4. századból maradt meg a szigeten egy színház, amely nyaranta még ma is előadásoknak ad otthont. A színháztól felfelé érhető el az Akropolisz, melynek romjaira erőd épült a későbbiek folyamán.
Az itt élő görögök számára a turizmus jelenti a bevételi forrást és a szokásos délies mentalitás mellett emiatt is fogadják kiemelkedő szeretettel a turistákat.
Thasszosz valamivel csendesebb, nyugodtabb sziget, mint a többi ismert görög turistaközpont. Nem a lüktető pezsgésről szól az itt eltöltött idő, sokkal inkább a pihenésről, megnyugvásról. Számtalan vendéglátóhely, taverna és étterem segíti a kikapcsolódást és a feltöltődést a szigetre látogatók számára.
A történelem és a természet szerelmesei mindenképpen megtalálják számításukat egy Thasszoszon töltött nyaralás alkalmával.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tenger parti üdülés a 9 szigeten

A turisták igen kedvelik a szigeteket , jelen esetben az Égei szigeteket , amelyet főként …

Hozzászólás