Turisztikai régiók 1.

Aki idén szeretne külföldre menni nyaralni annak sok ország és látni való közül kell feltérképeznie a legmegfelelőbbet ,amely gazdag látnivalóban mégis nem nyeli be a pénztárcánkat.
Az ország leglátogatottabb régiójának az ókori történelemben gazdag Attikát tartják. Fővárosa Athén , amely ma már olyan zsúfolt a látogatóktól,hogy a turizmus központjának nevezik pontosabban metropoliszának . Mielőtt meglátogatnánk Athént érdemes többet megtudnunk róla erre nagyon megfelelőek az útikönyvek melyek már 3000ft-tól elérhetőek. Az egész ország területén 90-ezer szállodából választhatunk. Attikában 27 szállás közül lehet választani melyeknek 1 főre eső ára 100Eurótól indul étkezéssel több napos beosztással átlagban 4 éjszakával. Oda kell egy ilyen utazásnál figyelnünk,hogy bizony hány csillagos is az a hotel , ha nem akarunk a parton egy bungallóban kikötni. 5 csillagos szállodák közé tartoznak a következők ebben a régióban:Electra Palace Hotel Thessaloniki, Classical Makedonia Palace ezeknek a véleményezése nagyon jó, de nézzük meg a 4 csillagosokat:Mediterranean Princess itt ahhoz képest ,hogy nem olyan exkluzív 2 főnek a fő szezonban 4 éjszaka teljes ellátás 2000Euróba kerül, ugyan ilyen adottságokkal rendelkezik a Mediterranean Resort ahol az árak a negyedei az előzőnek. Nem sorolom fel az összes szállást ,de érdemes minden kis részletnek utána nézni. És itt a kérdés mennyi a repülőjegy jelen esetemben 2 felnőtt egy gyerek egy csecsemő Athénba oda visszaúttal megközelítőleg a napokat számba véve 120000ft fölött van. Megéri vagy sem , nos nem mindennap láthatjuk a csodás tengert és az ókori maradványokat, Brauront, Marathont, Eleusziszt,Athén: Akropoliszát, Pireusz: a Földközi-tenger egyik legnagyobb személy- és teherforgalmi kikötőjét, Szunion: tengerparti nyaralóövezetét, Thermopülai: a thermopülai csata emlékhelyét vagy gyógyfürdőjét és a Delphi jósdát sem.
A válasz egyszer megéri hiszen olyan rövid az életünk, bár én nem mennék amíg a legkisebb gyermekem nem nagyobb mert ő így nem emlékszik majd arra ,hogy hol is járt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tenger parti üdülés a 9 szigeten

A turisták igen kedvelik a szigeteket , jelen esetben az Égei szigeteket , amelyet főként …

Hozzászólás