Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Univerzális angol – Melyik nyelv ma a legfontosabb?

Univerzális angol – Melyik nyelv ma a legfontosabb?

Nem is olyan rég még az orosz nyelv volt a kötelező. Most, a globalizáció hatására az angol az egyik legfontosabb világnyelv. Esélyek, munkahelyek, egzisztenciák függnek a nyelvvizsgától, a nyelvtudástól.

Elvárás lett, hogy ne csak beszéljük, de jól beszéljük az angol nyelvet. Vannak nyelvek, amelyeket könnyű elkezdeni tanulni és csak később válik egyre bonyolultabbá és vannak nyelvek, amelyeket elkezdeni nehéz, de később már könnyű magasabb szinten elsajátítani. Ez utóbbihoz tartozik az angol nyelv is. Sokan a kiejtéstől megrettennek, egy mondatkezdéstől leblokkolnak, vagy a ’hogyan tovább?’ kérdés ötlik fel egy nehezebb mondat közepén. Valóban nem egyszerű minden helyzetben megfelelően kommunikálni, a megfelelő módon beszélni egy nyaralás, egy külföldi találkozó során, vagy akár minden nap megállni a helyünket saját munkahelyünkön, ha külföldi vendég érkezik, vagy akár ha a saját főnökünkkel kell angolul társalogni. Nem mindegy, hogy egy alap, egy közép vagy egy felsőfokú nyelvvizsgán hogyan teljesítünk: megkapjuk-e a többletpontot a felvételihez, vagy a nyelvvizsga birtokában végre magunkhoz tudjuk-e ölelni a diplománkat, amiért évekig küzdöttünk. Az ember, amikor rádöbben hiányosságaira, sietni kezd, elkezd egy gyorstalpaló nyelvtanfolyamot, magántanárt keres, vagy éppen felvásárolja az első szembejövő könyvesbolt polcain található szóbeli, írásbeli, üzleti és egyéb angol könyveket. Nehéz sokféle helyről a sokféle tudást ötvözni.

Lájk, ha szerinted is elegedhetetlen az angol a mai világban!

A napjainkban megjelent nagysikerű Univerzális angol könyv egyfajta új tendenciát mutat etéren. Mankó lehet egy tárgyalás előtt, szigorúan összeválogatott üzleti szakkifejezéseit és gondolatébresztő mondatait fel lehet használni bármelyik üzleti témakörben a bankszakmától a nemzetközi kereskedelemig a protokoll szabályok ismeretéről nem is beszélve. Kimerítő szóbeli tételsora bármelyik közép és felsőfokú nyelvizsgára felkészít szintúgy, mint a hetven, minden releváns nyelvtani anyagot magába foglaló, feladatokkal és megoldókulccsal ellátott, gondosan kidolgozott fejezet is. Komoly ismeretanyag egy céges találkozó előtt és tanulságos, könnyed szókincsnövelő, laza olvasmány egy nyaralás alatt. Felkészít a nyelvvizsgára és hasznos tudással lát el az angolok mindennapjait illetően. Tanuljunk angolul hogy értsünk angolul! – Sugallja a könyv, ami nemcsak értést, de megértést is jelent. Nemcsak közvetít, de magyaráz is. Végre egy könyv, amely segít, pótol, tájékoztat és kommunikál velünk.

Ajánljuk mindenkinek, akik csak érdeklődnek és azoknak is akik komolyan el szeretnék sajátítani az angol nyelvet, többet szeretnének tudni az angol szokásokról vagy helyesen szeretnék írásban és szóban használni ezt a gyönyörű nyelvet.

Bővebb információk a könyvről:

Weboldal: http://univerzalisangol.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/UniverzalisAngol
Szerző: Patai-Halics Bettina

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztása: az Újszövetség

A mai ember számára talán legtöbb üzenetet a Bibliában szereplő Újszövetség könyvei adják. A tömör, …

Hozzászólás