Kezdőlap / Autó / 2013-ban újabb típusokkal jönnek ki a világmárkák

2013-ban újabb típusokkal jönnek ki a világmárkák

2013-ban az autó világpiac is nagy átalakulásokon megy majd keresztül a hibridek elterjedése miatt, azonban a nevesebb cégek is új gépeket dobnak majd a piacra, amiket bizony érdemes szemügyre vennünk.
A BMW elsőnek egy újratervezett Z4-esel jön majd ki a piacra még május környékén, ezt fogja majd követni a BMW első szériájának legújabb tagja, ami egy kis egyterű modell lesz egy háromhengeres turbómotorral.
A Chevrolet a 2013-as évben mindössze két új modellel támadja az amerikai autópiacot. Elsőként még februárban a boltokba kerül az új Spark, ami új motort nem, azonban egy új felfüggesztést kapott, és az ára sem változik. A nyár végén pedig az új Corvette jön, ami egy kisebb, de annál erősebb V8-assal van felszerelve.
A Ferrari megmozgatja a luxusautó piacot, mivel kihozza híres Enzo utódját az F150-et. A gépcsoda természetesen középmotoros lesz és egy 6,3 literes, 740 lóerős V12-es fogja majd a gazdagabb embereket boldogítani a vezetés közben.

A Jaguar- az idén a Porsche-val szeretné felvenni a versenyt, és ezért egy 911-es hez hasonló gépet fog majd a nyáron a piacra dobni, méghozzá F-Type roadster néven. Két másik sportautó is kigördül majd a Jaguár garázsából, ezek az XF és az XJ összkerék vezérelt típusai lesznek majd.

A Lamborghini-nél nem dobnak ki új típust, azonban a Gallardo Aventador-nak egy lenyitható tetővel felszerelt változatát küldik majd a piacra, amit a vásárlók potom 300 ezer euróért meg is vásárolhatnak.
Az Audi-nál az A3-ast szeretné a cég még jobban felfuttatni, ezért egy BMW X5-höz hasonló négyajtós gépcsodát, a Sportback-et dobják majd a piacra, amit egy igazi erőgép egy 300 lóerős S3 követ majd. A német cég azonban minden vetélytársát felül akarja múlni az idén ezért még a nyáron kihozza az RS5 Cabrio, az RS6 Avant, az RS7, és a Q3 RS változatokat, amitől nagy profitot remél majd az Audi.
A Honda egyelőre egy csak koncepció autóval készült, azonban a hírek szerint a cég a CR-Z-vel akarja majd újra magához hódítani a vásárlókat, az év végén mivel az új autójuk ötvözi majd a sport, és a városi járművek minden hasznos tulajdonságát.

Kapcsolódó fórumok:

Leave a Reply