Kezdőlap / Álláskeresés / 7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is kikészülhetünk, nem szabad csüggedni, hiszen van néhány fogás, tipp, aminek a segítségével hamar könnyíthetünk saját helyzetünkön.

1. Pihenés: Rendkívül fontos, hogy adjunk magunknak néhány nap pihenőt, amikor még az álláskeresés előtt csak a kedvenc szabadidős tevékenységeinkkel foglalkozunk, hiszen így újra energikusan, jó kedvvel vághatunk majd bele az álláskeresésbe.
2. Nyitottság: Szintén lényeges, hogy ne legyünk zárkózottak, hanem nyissunk az emberek felé. Ez egyrészt a kedvünknek is jót tesz, másrészt pedig lehet, hogy épp egy beszélgetés alkalmával találunk rá a következő állásunkra.
3. Álláskeresés mint munka: Attól, hogy nincs állásunk, még nem kell úgy is viselkednünk, hiszen ugyanúgy szervezhetjük tudatosan  a napjainkat, mintha épp a munka mellett osztanánk be az időnket. Így sokkal rugalmasabban jutunk majd egyről a kettőre, és az új munkát is hamarabb meg fogjuk találni.
4. Több lábon egyszerre: Sokkal hamarabb megtaláljuk a kívánt munkát, hogyha egyszerre több helyen keressük. Ne csak üljünk, és várjuk a csodát, hanem minél több helyen próbálkozzunk, regisztráljunk weboldalakra, és járunk személyesen is utána egy-egy cégnek.
5. Állásbörze: Tavasszal, és ősszel is szoktak állásbörzéket tartani, amiből nemcsak a főiskolások, és friss diplomások profitálhatnak, hanem tulajdonképpen bármilyen álláskereső. Ki tudja, lehet hogy itt szerzünk valamilyen lényeges információt, ami akár közelebb vihet álmaink állásához.
6. Önképzés: Jó időtöltés, és egyben továbbképzési lehetőség, hogyha az álláskeresés közben napi programjaink közé iktatjuk be a nyelvtudásunk megújítását, vagy esetleg a tudásunk felfrissítését, de akár új dolgokat is tanulhatunk, melyek garantáltan a hasznunkra válnak majd.
7. Közösségi média: Napjainkban igencsak hasznos lehet, hogyha az egyik népszerű közösségi oldalon létrehozzuk karrierprofilunkat, így közelebb kerülhetünk a szakmában jártas emberekhez, új ismeretségeket is szerezhetünk, és esetleg minket is könnyebben megtalálnak.

Hozzászólás