Kezdőlap / Divat-szépség / Alkalmi smink

Alkalmi smink

Egy-egy nevezetes eseményen mindig tökéletes külsővel szeretnénk megjelenni. Kinézetünk egyik legmeghatározóbb része a smink. Alakíthatjuk vele arcformánkat, elfedhetjük a hibáinkat és kiemelhetjük az előnyös részeinket.
Első lépésben nagyon nagy figyelmet kell fordítani az alapozásra. Fontos, hogy az alapozó színe egy aprócska árnyalattal sem üssön el a bőrünk színétől. Ha csúnyább bőrhibáink is vannak, akkor érdemes korrektort is használni. Az alapozót pedig púderrel fixálni kell.
A gondos alapozás után következhet a szemünk kiemelése. Érdemes a ruhánk vagy a szemünk színével harmonizáló színeket választani. Alkalomra nyugodtan lehet kicsit bátrabban bánni a szemfestékkel, mint egy átlagos hétköznapon. Ha elég ügyesek vagyunk, akkor több színt is kombinálhatunk.
Szemünket meghatározza még az, hogy milyen szépen van kihúzva, valamint fontos a szempillákra is odafigyelni. Nem véletlen, hogy ősidők óta próbálják a nők kiemelni szempilláikat, hiszen ezzel könnyen lehet csábítani is. Figyelembe kell venni, hogy sokszor a kevesebb több. Nem szabad túlzásba esni, ugyanis a dús és hosszú szempilla valóban gyönyörű keretet ad a szemnek, de az összeragadt csomók inkább nevetséges hatást keltenek.
Ha szükséges,akkor használhatunk egy kevés arcpirosítót is, de vigyázni kell itt is. A mértéktelen használat mű arc hatását kelti.
Végül jöhet a száj. Ízléstől függően rúzsozhatunk vagy szájfényezhetünk. Csak rajtunk múlik, hogy világosabb vagy sötétebb árnyalatot választunk. Azt azonban érdemes tudni, hogy minél sötétebb színe lesz a szájnak, annál vadabb lesz az egész smink. Ezért a vöröset és minden sötétebb árnyalatot inkább a bulikra ajánlok, egy esküvőre például jobb a rózsaszínes rúzsok mellett dönteni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás