Kezdőlap / Divat-szépség / A zsírleszívás menete

A zsírleszívás menete

Már az első megbeszélés során pontosan tájékoztatja az orvos a hozzá forduló nőket arról, hogy mennyi zsír eltávolítására van lehetőség, hogy milyen mértékű térfogatcsökkenésre lehet számítani. A betegekre mindig nagyon megnyugtató hatással van, amikor azt hallják, hogy csak néhány, kicsiny bemetszésre van szükség, és hogy ezeket a két harántujjnál alig hosszabb metszéseket nagyrészt olyan helyeken lehet végezni, amelyek aránylag rejtettek, például a haránt lefutású farredőknek megfelelően. A sebész azt is pontosan el szokta mondani, hogy mi a módszer lényege, és hogy miként működnek a beavatkozás során használt műszerek.
Egy metszésen keresztül a bőr alá vezetik az elektromos meghajtású szívócsövet. A porszívóhoz hasonlóan működő készülék a zsírt a csövön keresztül leszívja. Minthogy a zsírszövet ezeken a testtájakon nagyon puha, a csövet akár 25 cm távolságra is minden nehézség nélkül előre lehet tolni. Ezért azután csaknem mindig elegendő két kis metszést készíteni. Az természetesen elkerülhetetlen, hogy a beavatkozásnál ne szívódjék le vér is, és hogy finom kis erecskék meg ne sérüljenek. A hegesedési folyamat azonban a mélyben gyorsan lezajlik, és rendszerint nem alakulnak ki szövődmények.
Az egész beavatkozás a csípők, a combok és a fartájék leszívásakor körülbelül 30-60 percet vesz igénybe. Átlagosan 200-800 cm3 zsírt szokás leszívni egy ülésben. Ha a zsírpárnázat nagyon fejlett, akkor a műtétet legszíveseb¬ben altatásos érzéstelenítésben szokták végezni. Az intézeti elhelyezés – körülbelül három napra – csaknem mindig tanácsolható, mert a beavatkozás következményeként gyakran észlelhető utóvérzés vagy szöveti folyadék szivárgása. Ezeket a sebész az osztályon fekvő betegen szívás (drain) alkalmazásával könnyen meg tudja szüntetni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tájékozódjunk a hajápolási termékek összetételéről

Hajápolási alapanyagok Hogy megértsük a címkék feliratait, először is azokat a szabályokat kell megértenünk, amelyek …

Leave a Reply