Kezdőlap / Divat-szépség / Tájékozódjunk a hajápolási termékek összetételéről

Tájékozódjunk a hajápolási termékek összetételéről

Hajápolási alapanyagok
Hogy megértsük a címkék feliratait, először is azokat a szabályokat kell megértenünk, amelyek arra vonatkoznak, hogy a termelőknek hogyan kell az információkat közölni.
A kiskereskedelmi forgalomban lévő, és most már a szalonok termékein is, az alapanyagokat mennyiségük alapján csökkenő sorrendben kell feltüntetni (első helyen a legnagyobb százalékban előforduló alapanyagot tüntetik fel) egészen az 1%-ot kitevő alapanyagig. Az 1%-nál kevesebb értékek esetében a sorrend lényegtelen.
Az olyan termékek esetében, mint a korpásodás elleni sampon, az izzadásgátlók, vagy a fluoridos fogkrémek, a címkén először a hatóanyagot kell feltüntetni. A többi alapanyagot mennyiségük alapján csökkenő sorrendben, vagy ábécérendben kell felsorolni. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy sok természetesnek hirdetett termék nem feltétlenül jelenti azt, hogy egyáltalán nem tartalmaz mesterséges vagy szintetikus anyagot. Még a bioboltokban árult termékek közül is tartalmazhat néhány ilyen anyagot. Vásárláskor olvassuk el az összetevők listáját.
Ne felejtsük el azt sem, hogy mind a szintetikus, mind pedig a természetes összetevők allergiás reakciókat válthatnak ki.
A WorldWatch Institue becslései szerint 75 000 kémiai anyag segítségével állítják elő a termékek széles változatait, amelyeket legtöbbünk nap mint nap használ. Ezeknek a kémiai anyagoknak a nagy része a szépségápolási termékeinkben is megtalálható.
Házilag is elkészíthető hajápolószer:
1 tojás sárgáját keverjünk el olivaolajjal és egy kis mézzel. Kenjük be vele a hajunkat és hagyjuk rajta 20 percig.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás