Kezdőlap / Divat-szépség / A fülkorrekció műtéti menete

A fülkorrekció műtéti menete

A korrekció nem olyan beavatkozás, amelytől félni kellene. A műtét járóbeteg-rendelésen is elvégezhető volna – de ezt csak azért említjük, hogy a beavatkozás veszélytelenségét szemléltessük. A gyakorlatban nincs értelme annak, hogy ambulánsan végezzük a műtétet, hiszen a klinikán, illetve a kórházban mégiscsak jobb körülményeket lehet biztosítani. Még ha nagyon ritkán fordul is elő, de az esetleges szövődményeket, fájdalommal vagy érzészavarral járó állapotokat is egyszerűbb egy intézményben azonnal ellátni. A kórházi tartózkodás azonban fülrendellenességek korrekciója esetén rendszerint egy-két napot vesz csak igénybe.
Mielőtt a beteg a kórházi felvételre jelentkezik, már túl van a sebésszel folytatott részletes megbeszéléseken és a vizsgálatokon. Minden plasztikai beavatkozás esetén az a szokás, hogy az orvos és a beteg már korábban mindent részletesen megtárgyal. Ilyenkor nemcsak az orvosi szempontokra kell hangsúlyt helyezni, hanem az esztétikai meggondolásokra is. Ez annyit jelent, hogy a beteg tulajdonképpen már előre pontosan tudja, hogy milyen lesz a sebészeti beavatkozás eredménye. Másképp kifejezve, a beteg előre felkészül megváltozott megjelenésére. Fülkorrekció esetén ennek tisztázására nyilván néhány szó elegendő. Az orvos és a beteg közötti megbeszélésekről sokkal részletesebben fogunk beszélni azokban a fejezetekben, amelyekben a tárgyalt műtéteknek megfelelően sokkal fontosabbak a részletes információk.
Mint minden intézeti beavatkozás alkalmával, a beteget már a műtét előtti napon felveszik. Így elegendő ideje van az érzéstelenítést végző orvosnak arra, hogy a beteget alaposan megvizsgálja. Fülkorrekciók esetén csak helyi (lokális) érzéstelenítésre van szükség. (A 12 évesnél fiatalabb gyermekeket el szokták altatni.)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tájékozódjunk a hajápolási termékek összetételéről

Hajápolási alapanyagok Hogy megértsük a címkék feliratait, először is azokat a szabályokat kell megértenünk, amelyek …

Hozzászólás