Kezdőlap / Divat-szépség / A zsírszövet eltávolítása

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható mértékben le tud az ember fogyni, de a zsírréteg távolról sem egyenletes mértékben tűnik el a test minden részéről. Bizonyos helyeken szinte makacs ragaszkodással marad meg, és sokszor pontosan azokon a területeken, ahonnan a leginkább szeretnénk eltávolítani. Bizonyos mértékben segíthet a masszázs és a célzott testgyakorlat, de egyáltalán nem könnyű kielégítő eredményt elérni.
Az a testtáj, amelyen a legszívósabban megmarad és – a hastól eltekintve – a test alakját leginkább rontó módon szaporodik fel a zsír, az a női csípő, tehát a medence felső szélétől a combokig terjedő terület és a far. A női test anatómiai felépítése magyarázza azt, hogy a zsírszövet felszaporodása ezen a területen csaknem kizárólag a nőkre jellemző. A csípők lágyrész borítása a nőkön jóval dúsabb, mint a férfiakon, tehát a férfiak ezzel a problémával nem szoktak szembekerülni.
A női test kontúrjának a kialakításában a csípőknek egészen különleges jelentőségük van, Nemritkán alkalmazzák a gömbölyded jelzőt velük kapcsolatban. A hangsúlyozottan vékony, akár fiúsan karcsú csípőről nemigen lehet azt állítani, hogy szépségideálként gondolnánk rájuk, a karcsúságot hirdető minden irányzat ellenére sem. Az elődomborodó csípő esztétikai elképzeléseinkhez közelebb van, és a legtöbb ember ezt a karcsú csípőnél vonzóbbnak találja. Természetesen ebben a vonatkozásban is figyelembe kell venni az egyéni ízlésen túl az esztétika által megállapított határokat. Ha a csípő, a far, a comb egy bizonyos mértéket meghaladó módon hangsúlyozott, máris formátlanoknak minősülnek és minden vonzerejüket elveszítik. Ha a fogyókúra, a koplalás, a torna, a sport már nem elegendő ahhoz, hogy a korábbi alakunkat visszanyerjük: akkor csak a sebészi beavatkozástól várható segítség.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tájékozódjunk a hajápolási termékek összetételéről

Hajápolási alapanyagok Hogy megértsük a címkék feliratait, először is azokat a szabályokat kell megértenünk, amelyek …

Leave a Reply