Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Zsírégetés alapelvei

Zsírégetés alapelvei

A gyors zsírégető program minden létfontosságú tápanyagot biztosít az első hét nap során (a második hét az első ismétlése), és főleg negatív kalóriájú ételekkel segíti a zsírégetést.
Fogyasszuk a zsírégető levest a főétkezések alkalmával és máskor is, amikor nassolni támad kedvünk.
A zsírégető program során soha nem kell éhezni!
A gyors zsírégető program főleg a magas cukor- és keményítő- tartalmú gyümölcsöket, valamint zöldségeket, illetve a zsíros vagy olajos húsokat és halakat száműzi az asztalról.
Az első két hétben azért nem javasoljuk a fogyasztásukat, mert a gyors zsírégető program alapját a legegyszerűbb és legegészségesebb negatív kalóriájú élelmiszerek képezik. A felsoroltakon kívül ehetünk más sovány húsokat is, de a belőlük készült „feldolgozott” ételek, mint például a sonka, a kolbász, a konzerv és tartósított húskészítmények egyelőre tilalmi listán vannak.
Lehetőség szerint bio termelésből származó hozzávalókat használjunk.
A bioélelmiszerek egyre több helyen megvásárolhatók, és árban is egyre elérhetőbbek. Sok helyen lehet már kapni biomézet – válasszuk a tiszta vagy lépes mézet a recept előírásai szerint. Próbáljuk ki a fekete, zöld, rózsaszín vagy egyéb borsfajtákat, kivéve, ha a receptben kifejezetten egyet határoztunk meg. Egyes fűszerek – mint a chili és a cayenne-i bors – gyorsítják a zsírégetés folyamatát.
A receptek nem tartalmaznak sót; ha nem szeretjük a sótlan zöldségek és a pikáns ételek ízét, használjunk alacsony szódium tartalmú káliumos só pótlót.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply