Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Hogyan motiváljuk magunkat fogyókúra alatt?

Hogyan motiváljuk magunkat fogyókúra alatt?

Ha fogyókúrázunk, néha szükségük van némi ösztönzésre, hogy ne adjuk fel és ne csábuljunk el. Néhány ötlet segíthet abban, hogy ki tudjunk tartani a kitűzött cél érdekében.
Kereshetünk ösztönző idézeteket könyvből vagy az internetről, és kitehetjük őket olyan helyekre, ahol látjuk őket, ha valami egészségtelent készülnénk enni. Ilyenkor segít, hogy a célunkra tudjunk továbbra is koncentrálni. Ha tudjuk, hogy rendszeresen mozognunk kell, akkor például kitehetünk egy kis szöveget a tévé közelbe.
Együtt könnyebb, ez a fogyókúrára is igaz. Jó, ha van egy barát vagy barátnő, aki biztat, vagy akivel akár együtt diétázhatunk és edzeni járhatunk, és megbeszélhetjük vele a fogyással kapcsolatos gondolatainkat is.
Csatlakozhatunk egy fogyókúrázó csoporthoz, így még több lelki támogatást kaphatunk céljainkhoz. Magunk is létrehozhatunk egyet, de egy már meglévő csoportot is megkereshetünk, ahol mindenki motiválja a többit.
Érdemes naplót vezetnünk a fogyásunkról, sokan nem is gondolnánk, ennek milyen jelentősége van. Például ha valamelyik nap olyat eszünk, amit nem lenne szabad, azt esetleg könnyen elfelejtük, és máskor is megismételjük, aztán csodálkozunk, hogy nem megy a fogyás. Ha azonban a nap végén leírjuk a botlásunkat, nagyobb rá az esélyünk, hogy jobban fogunk máskor figyelni.
A fogyókúrázás nagyon nehéz lehet időnként. A motiváció nemcsak a fogyáshoz szükséges, de életünk sok más kihívásához is. Az elhatározás és fegyelmezettség nagyon fontos ahhoz, hogy elérhessük a kitűzött célunkat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyás orvosi segítséggel

Sokan szeretnének lefogyni, hiszen a túlsúlyos állapotban nem tudnak lelkileg teljes életet élni. Amikor már …

Hozzászólás