Kezdőlap / Családi élet / 8 leggyakoribb hiba a kezdő szülőknél

8 leggyakoribb hiba a kezdő szülőknél

Amikor egy pár szülőkké válik, hirtelen megváltozik a szerepük, hiszen egy harmadik személy érkezik az életükbe, akiért felelősséget kell vállalniuk. A kezdő szülők gyakran követnek el hibákat, lássuk melyik a 8 leggyakrabban elkövetett hiba, amit egy kis odafigyeléssel el is kerülhetünk.

1. Túlreagálás: Sok fiatal szülő a kisbaba minden tevékenységére úgy reagál, mintha nem normális lenne, és minden miatt aggódik. Sajnos a hajlamosság mindenkiben benne van, azonban a túlzott aggódás a gyerekre is ráragadhat, és szorongássá válhat, így pedig a gyermeknevelés elveszti az élvezetét. Nem kell mindent túlreagálni.
2. Sírás: Minden szülő azt szeretné, hogy a babája sírását le tudja csillapítani, mindig és mindenáron, és közben elfelejtik azt, hogy a babák sírással kommunikálnak. Amíg nem komoly a helyzet, nem szabad aggódni a sírástól, hiszen nem mindig jelent rosszat.
3. Ébresztés: Sok szülő képes felébreszteni az alvó gyerekét azért, hogy megetesse. Elfelejtik, hogy a gyermek, amikor éhes magától is kér enni.
4. Bukás vagy hányás: Sokan nem tudják megkülönböztetni, és azt hiszik hogy a baba kihányja amit megevett, pedig lehet hogy csak az anyatej bukik vissza belőle. A hányás a gyakoriságában különbözik a bukástól, hogyha fél óránként akár evés nélkül is hány a baba, akkor van gond.
5. Láz: Egészen addig, amíg a baba nem éri el a 4 hónapos kort, minden 38 fok feletti láz életveszélyes állapot számára, ezért hűteni kell a testét, mivel még nem rendelkezik olyan fejlett immunrendszerrel, hogy képes legyen megbirkózni egy fertőzéssel. A lázat a babáknál komolyan kell venni.
6. Autóban a baba: Hogyha autóval közlekedünk, nagyon fontos hogy a babaülést megfelelően és biztonságosan rögzítsük, hiszen akár a gyermekünk életét védi meg egy-egy nagyobb fékezés során.
7. Szájhigiénia: A gyermekeknek már kezdettől fogva befolyásolja a fogaikat az, hogy mennyire figyelünk oda a szájuk tisztántartására. Ne hagyjuk hogy cumisüveget szopogatva aludjon el a baba, mert az már a tejfogak elszuvasodásához vezethet.
8. Házasság: Ne hanyagoljuk el a párkapcsolatunkat, a házasságunkat a baba miatt, ügyeljünk arra, hogy ugyanúgy megadjuk a párunknak azt a törődést, amit a szülés előtt kapott tőlünk.

Hozzászólás