Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / A babaruhák mosása

A babaruhák mosása

Miután valószínűleg rengeteg időt (és egy kisebb vagyont) fordítottál a kisbabád ruhatárának beszerzésére, érdemes nagyon törődni ezeknek a holmiknak a mosásával, és rendben tartásával.
A pici babák nagyon gyorsan kinövik a ruháikat, ezért célszerű nagyon gondosan mosni ezeket, hogy később tovább lehessen adni őket azoknak a rokonoknak és barátoknak, akiknek legközelebb gyermeke születik.
A következő tanácsok megfogadásával tip-top állapotban tarthatod a babaholmikat:
A mosnivalókat szín szerint válogasd szét!
Az ágyneműket, textil pelenkákat és partedliket nagyon magas hőfokon kell mosni, hogy megfelelően el tudd távolítani a rácsöppent tejfoltokból származó baktériumokat, illetve a poratkákat, amelyek allergiát okozhatnak a pici gyermekeknél.

A mosógépet ne töltsd tele! Ne tegyél bele több szennyest, mint amennyi a 2/3 részébe befér, mert a gép különben nem tudja rendesen kimosni a ruhákat.
A makacs foltokat mosás előtt mindig folttisztítóval kell előkezelni!

Fehér ruhák: 60-90 °C
Minden olyan fehér holmit, amin foltok vannak, a mosást megelőző éjszaka be kell áztatni valamilyen fehérítő- és fertőtlenítőszerbe (pl. Clorox, Flórasept, stb.), és csak ezután szabad ezeket kimosni, mégpedig 60 °C-on. Minden babaholminak 100% pamutból kell készülnie! A színes szegély partedliket és törölközőket az első pár mosás előtt nem árt színtartóssági tesztnek alávetni, nehogy megfogják a többi fehér ruhát. A nem tűi piszkos lepedőket, textilpelenkákat, partedliket, zoknikat és fehér hálóruhákat is lehet 60 °C-on mosni. Ha előzőleg nem áztattad be őket, és nagyon piszkosak, akkor 90 °C-on mosd ki őket. A törölközőket, és az arckendőket minden más szennyestől külön kell mosni és szárítani, hogy ne rojtosodjanak ki.

Világos színek: 40 °C
A legtöbb nappali viselet tisztítására elég egy gyors mosás a gyapjúmosás vagy a finommosás programon. Mindent, amin folt van, be kell áztatni éjszakára valamilyen fehérítő- és fertőtlenítőszerbe (pl. Clorox, Flórasept, stb.), és ki kell öblíteni tiszta vízben mosás előtt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tanítsuk meg gyermekünket helyesen beszélni?

Amikor a kisgyerek kezdi felfogni a nyelvtan bonyolultabb formáit is, ismételjük el azt, amit mondott, …

Leave a Reply