Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / A babaruhák mosása

A babaruhák mosása

Miután valószínűleg rengeteg időt (és egy kisebb vagyont) fordítottál a kisbabád ruhatárának beszerzésére, érdemes nagyon törődni ezeknek a holmiknak a mosásával, és rendben tartásával.
A pici babák nagyon gyorsan kinövik a ruháikat, ezért célszerű nagyon gondosan mosni ezeket, hogy később tovább lehessen adni őket azoknak a rokonoknak és barátoknak, akiknek legközelebb gyermeke születik.
A következő tanácsok megfogadásával tip-top állapotban tarthatod a babaholmikat:
A mosnivalókat szín szerint válogasd szét!
Az ágyneműket, textil pelenkákat és partedliket nagyon magas hőfokon kell mosni, hogy megfelelően el tudd távolítani a rácsöppent tejfoltokból származó baktériumokat, illetve a poratkákat, amelyek allergiát okozhatnak a pici gyermekeknél.

A mosógépet ne töltsd tele! Ne tegyél bele több szennyest, mint amennyi a 2/3 részébe befér, mert a gép különben nem tudja rendesen kimosni a ruhákat.
A makacs foltokat mosás előtt mindig folttisztítóval kell előkezelni!

Fehér ruhák: 60-90 °C
Minden olyan fehér holmit, amin foltok vannak, a mosást megelőző éjszaka be kell áztatni valamilyen fehérítő- és fertőtlenítőszerbe (pl. Clorox, Flórasept, stb.), és csak ezután szabad ezeket kimosni, mégpedig 60 °C-on. Minden babaholminak 100% pamutból kell készülnie! A színes szegély partedliket és törölközőket az első pár mosás előtt nem árt színtartóssági tesztnek alávetni, nehogy megfogják a többi fehér ruhát. A nem tűi piszkos lepedőket, textilpelenkákat, partedliket, zoknikat és fehér hálóruhákat is lehet 60 °C-on mosni. Ha előzőleg nem áztattad be őket, és nagyon piszkosak, akkor 90 °C-on mosd ki őket. A törölközőket, és az arckendőket minden más szennyestől külön kell mosni és szárítani, hogy ne rojtosodjanak ki.

Világos színek: 40 °C
A legtöbb nappali viselet tisztítására elég egy gyors mosás a gyapjúmosás vagy a finommosás programon. Mindent, amin folt van, be kell áztatni éjszakára valamilyen fehérítő- és fertőtlenítőszerbe (pl. Clorox, Flórasept, stb.), és ki kell öblíteni tiszta vízben mosás előtt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

“Vacsoracsata”

Etetéskor kerüljünk mindent, amitől feszültté, idegessé válunk. Ne bosszankodjunk azon, hogy túl sok időt fordítottunk …

Hozzászólás