Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / A boldogság nyomában

A boldogság nyomában

The Pursuit of Happyness címmel jelent meg a film 2006-ban. Főszereplője Will Smith, akinek kétségkívül élete egyik legjobb alakítását láthatják a nézők.
Ez a film akaratról, kitartásról, hitről, szeretetről szól. Arról, hogy akkor is van értelme küzdeni, ha úgy látszik, hogy már semmink sem maradt, és nincs kiút. Ezt a történetet a világon mindenkinek látnia kellene, és utána valószínűleg átértékelné az életét. Komoly gondolatébresztő hatása van.
Chris (Will Smith) és fia, Christopher (Jaden Smith, aki egyébként a valóságban is a színész fia) egymásra maradnak miután az anya megelégeli eddigi reménytelenül küzdelmes életüket. Chris értékesítésből próbálja eltartani magukat, de nem nagy sikerrel, hiszen a méregdrága orvosi műszert kevés doktor, kórház engedheti meg magának. A lakásukból elküldik, mert nem tudják fizetni a lakbért. De akár egy középület mellékhelyiségébe zárkózva, akár egy menhelyen alszanak, az apa mindig figyel rá, hogy kisfia a körülményekhez képest a lehető legjobb állapotban menjen másnap iskolába: tiszta ruhában, megfürödve.
Elképesztő harc, melyben a kisfia iránti szeretet és a remény tartja a lelket Chrisben. Végül megcsillan a remény egy jobb életre. Chris kap egy lehetőséget, hogy ha elvégez egy gyakornok programot és ő lesz az az egy fő, a legjobb, aki a végén kiválasztanak, akkor egy rendes, jól fizető állást kap. De milyen esélyekkel induljon valaki, akinek semmije sincs, és mindig amiatt kell szorongania, hogy lesz-e hol aludni ma éjjel a kisgyerekkel?!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Rambo (First Blood – 1982)

Egy Rambo nevezetű volt vietnámi katona, a háború alatt elszenvedett rengeteg kíntól menekülve, egy amerikai …

Hozzászólás