Kezdőlap / Játékok / PC játékok / A Civilization 3

A Civilization 3

A Civilization 3 egy nagyszerű játék, persze csak annak, aki szeretni a történelmi-stratégiai játékokat. Ugyanis a Civilization 3 egy ilyen játék. A játék kezdésekor kiválaszthatunk rengeteg féle opciót: mekkora legyen a Föld, kontineses vagy szigetes legyen az elosztása, hegyvidékek vagy inkább termőföldek legyenek, hány automata ellenség legyen, mennyi barbár legyen a világon, és persze hogy melyik néppel akarunk lenni és milyen nehézségű legyen a játék.
A játék elején egyetlen telepest kapunk, akivel letelepedhetünk és megalapíthajuk első városunkat, innéttől egyre összetettebb és több elemű lesz a játék. Folyamatosan építenünk kell a városunkat, kikutatni a különböző technikákat és megvédeni a népet, várost az ellenségektől, na és persze terjeszkedni. A terjeszkedésnek két fő eleme van: az újabb városok létrehozása és azok fejlesztése, valamint a városhoz tartózó terület nagyságának növelése. Természetesen minél több lakosunk, városunk legyen és minél nagyobb területünk. Emellett fontos a technikában előljárnunk és a hadsereg fejlesztése, erősségének fenntartása is létfontosságú.
Eléggé jól kidolgozott játék, mert az őskorból kiindulva eljuthatunk egészen az űrkorszak hajnaláig. Eleinte az pl ABC-t kell kikutatnunk, majd későbbiekben már akár atombombát is gyárthatunk a katonaság erősítésére. Na és persze a kettő között rengeteg mindent ki kell kutatni, mindeközben fejlődni és megvédeni magunkat az ellenségektől.
Ezeken kívül plussz izgalmak is vannak a játékban (ahogy a valóságban is voltak): a föld mihamarabbi feltérképezése, az utolsó szigetekért folytatott harcok, az világok elsőként fellőni az űrhajót…na és persze folytonosan küzdeni egyszer a világuralomért, egyszer pedig annak megállításáért.
Összességében ez egy fantasztikus és magával ragadó játék az ilyen tipusú játék kedvelői számára. Rengeteg időt el lehet vele tölteni, anélkül hogy észrevennénk. Persze léteznek korábbi és újabb verziói is, ez sikerült a legjobban. Ha pedig még a kiegészítőt is feltelepítjük, további extrákat kapunk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ikariam

Az internet ma már a korlátlan lehetősége tárháza. Ez vonatkozik az általa kínált szórakozási lehetőségekre …

Hozzászólás