Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / A tápszerkészítés általános és higiénés szabályai

A tápszerkészítés általános és higiénés szabályai

Kevert táplálás esetén a tápszert ne cumisüvegből adjuk. Kizárólagosan a mesterséges tápláláshoz szükséges kellékek:
– lábas (zománcozott vagy rozsdamentes)
– 6-8 db cumisüveg (üvegből) etetőcumikkal
– 1 db műanyag cumisüveg etetőcumikkal
– üvegmosó kefe a mosogatáshoz
A szakember által javasolt tápszer megvásárlásakor feltétlenül nézzük meg, hogy mikor jár le a szavatossága. Figyelmesen olvassuk el a tanalomra, eltarthatóságra, tárolásra és elkészítésre vonatkozó utasításokat.
Ha ismételten ugyanazt a készítményt vásároljuk, ne mulasszuk el megnézni, hogy nem változott-e az adagolás, stb.
A felnyitásának dátumát írjuk rá a dobozra. A tápszereket száraz, hűvös helyen egy erre a célra kijelölt és elkülönített polcon tároljuk.
A tápszer elkészítése előtt alaposan mossunk kezet, és kössünk – tiszta kötényt.
Ideális, ha frissen, etetés előtt készül a tápszer. Mindig ugyanabban a csak erre a célra használt edényben forraljuk fel a jó minőségű tiszta ivóvizet. Amíg a víz 60 °C-ra hűl, vegyük elő a sterilezett (kifőzött) mércés üveget, majd a dobozon feltüntetett előírás szerint annyi vizet töltsünk ki, amennyit a baba súlya és kora megkíván. A tápszeres dobozban található mérőkanalat töltsük meg, simítsuk le késsel vagy más evőeszközzel, de ne az ujjunkkal. És keverjük a lehűlt vízhez az előírt mennyiséget.
Még egy lehetőség:
Ha már csak mesterséges táplálásra van mód, a cumisüvegbe kevés, 50-100ml felforralt és kellően lehűtött vizet öntsünk, és hozzá a tápszerport az előírás szerint a baba korának és súlyának megfelelően.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A “jó” gyermek

Ha a gyermek jól érzi magát, és elégedett, akkor elfogadhatóan viselkedik. De minden gyermek ki …

Hozzászólás