Kezdőlap / Társadalom / Vallás / A tudatváltozás folyamata

A tudatváltozás folyamata

A tudatváltozáshoz általános nyitottságra van szükség. A tudósok, filozófusok, gondolkodók, tanárok és kutatók a tudomány minden területén a saját lehetőségeik keretein belül keresik az utakat és eszközöket arra, hogy mindig új módon érthessék meg az új “valóságokat”. Mert az erre való hajlandóság révén megváltozik a jelenlegi valóság, vagy a mikroszkóp alatt, vagy a gondolatok erején át, vagy a meditáció során, vagy a személyes tapasztalatokon keresztül. A modern kvantumfizika is eljuttatta oda a jelenlegi gondolkodást, hogy elfogadjon olyan eszméket, amelyek már évezredek óta a spirituális tudás alapelvei közé tartoztak. Az előző idők bölcsei, a régi tudás mesterei már kezdettől fogva ismerték az isteni erők sokféle megnyilvánulását, és annak kapcsolatait, összefüggéseit és visszatükröződését az emberben és az egész természetben. Mindazt, amit a modern tudomány csak ma kezd kutatni és igaznak tartani.

Olyan korszakban élünk, amelyben azt, ami egykor mágikus, titokzatos és misztikus volt, egyre inkább magától értetődőnek tartjuk, és természettudományos ténynek tekintjük.

A földi evolúció célja egy olyan test kialakítása, amely eléggé fogékony ahhoz, hogy lehetőséget adjon a léleknek a fizikai megnyilvánulásra. Ez az evolúció célja, és ezért létesültek a természet birodalmai is, mint az ásványok, a növények, az állatok, és végül az emberek birodalma. Mindez azért alakult ki, hogy a léleknek egy eszköze legyen, amelyben egyesülhessen az, ami isteni, és az is, ami még nem isteni. Ebben rejlik az emberiség feladata is, mert mi most pontosan az útszakasz közepén állunk. Mi vagyunk a legmagasabbak az alacsonyak között, és a legalacsonyabbak a magasak között.

De az evolúció célját az emberi test tekintetében még nem értük el teljes mértékben. Mert az emberek a gondolkodás fiai, ami azt jelenti, hogy addig, amíg nem uraljuk a mentális testünket, a lelkünkkel sem tudunk hatékonyan kapcsolatba lépni. Csak a tudatos gondolatok képesek kiépíteni a lélekhez vezető utat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia és a homoszexualitás

A Biblia egy-két versben említést tesz bizonyos homoszexuális cselekedetekről – minden hivatkozás negatív. A qadesh …

Hozzászólás