Kezdőlap / Egészség és fitness / Női problémák / A végleges szőrtelenítés

A végleges szőrtelenítés

A legtöbb nő életében központi probléma a szőrtelenítés mikéntje. A legtöbben szinte az összes lehetőséget kipróbálják, hogy megtalálják a számukra legelőnyösebb megoldást: borotva, gyantázás, szőrtelenítő krém, epilátor? Minden módszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai, és persze a bőr típusa is befolyásolja, hogy melyik megoldás nyeri el leginkább a tetszésünket, de e fentiek közül egyik sem kínál végleges megoldást, maximum pár hétre lehet megszabadulni velük a nem kívánt szőrszálaktól.
Mivel ez egy központi probléma a nők életében, ezért sokan foglalkoztak/foglalkoznak a probléma megoldásával. Hiszen minden nő örülne neki, ha mindig selymes és sima lenne a lába, illetve sokan küzdenek egészségi problémákkal, melyek velejárója lehet a hormonváltozás miatti szőrzet megjelenése például az arcon. Ennek eredményeként született meg a végleges szőrtelenítés lehetőse, amelyet ma már többféle technológiával is végeznek.
Az egyik ilyen technológia a lézeres szőrtelenítés, amelynek során lézerfényt juttatnak a szőrszálak belsejébe, és ez az energia elpusztítja a szőrszálakat (világos bőr és sötét szőr esetén). A legújabb technikáknak köszönhetően a fájdalom is minimális szintre csökkenthető, hűtéssel illetve beépített vákuum segítségével. Látványos eredmény 5-6 kezelés alkalmával tapasztalható.
A másik módszer az IPL villanófényes szőrtelenítés, ami a legmodernebb technológiák közé tartozik, jobban alkalmazkodik a test eltérő adottságaihoz, nincs fájdalom a kezelés során. A működési elv egyforma a lézeres szőrtelenítésével, itt a fény hőenergiájának segítségével semmisülnek meg a szőrszálak. Egyéntől függően 4-8 kezelés szükséges, amelyek között 4-6 hétnek kell eltelnie.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lélektan nőknek!

Ne reméld, hogy egy nő számára mindig könnyű az ismerkedés, de a szülés és a …

Hozzászólás