Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Abortusz-Érvek ellene és mellette

Abortusz-Érvek ellene és mellette

Az abortusz Magyarországon engedélyezett, néhány országban viszont illegális.
Nagy törés egy nő életében ha megtudja nem kívánt gyermeket vár. Választania kell felneveli e annak ellenére hogy, ő nem szerette volna hogy, ez a baba megfoganjon, vagy az abortusz mellett dönt. Legyen az ember bármilyen helyzetbe, nehéz döntés, hisz akármilyen pici a magzat, ez “gyilkosságnak” számít. Magyarországon a terhesség 12. hetéig végeznek abortuszt, ennél később csak ha a kismama vagy a magzat egészségkárosodásának lehetőse áll fent.
Nagyon jól meg kell fontolni ezt a döntést, hisz örökre szól. Később már hiába bánjuk meg, nincs mit tenni.
Abortusz javasolt ha az anya egy kis mértékben sem szeretné a gyermeket, kábítószer vagy alkoholfüggő, mert így nem lenne egészséges gyermeke, ha a terhessége alatt is folytatja káros szenvedélyét. Akkor is ajánlott ha a család, esetleg egyedül álló nő annyira rossz körülmények között él hogy, képtelen lenne felnevelni gyermekét. Vagy esetleg annyira fiatal az édesanya hogy, az iskolai tanulmányai befejezését gátolná a gyermeknevelés, hisz így később sem tudná eltartani. Nyomós ok az abortuszra, ha a magzat erőszak következménye képen fogant. Ilyen esetben ingyenes az elvetetés.
Ha bármilyen esélyt lát arra hogy az önben növekvő kis magzatot fel tudná nevelni, és ezt szeretné is, akkor nem szabad a terhesség megszakítás mellett dönteni, hisz ez egész életünket megbélyegezheti a bűntudat. Érdemes a helyi védőnővel elbeszélgetni, ami kötelező is terhesség megszakítás előtt, ő biztosan tud szolgálni néhány jó tanáccsal, és szívesen segít is bármiben, akár megtartja, akár nem a gyermeket.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segítség a beszédtanuláshoz

A gyerek tőlünk könnyebben tanulja meg a beszédet, mint bárki mástól, azt azonban ne várjuk …

Hozzászólás