Kezdőlap / Fogyókúrás receptek / Ananászos túrós rétes Update2 recept

Ananászos túrós rétes Update2 recept

Hozzávalók:
1 csomag réteslap – 12 lapos –

75 dkg túró

3 tojás sárgája

2 konzerv ananász (Persze lehet más gyümölcs is, de akkor el ne feledjünk új nevet adni a sütinek!)

némi mazsola

édesítőszer

2-3 evőkanálnyi olíva olaj

Elkészítés:
Mivel olyan trükkösek voltunk, hogy készen vettük a réteslapot, először a tölteléket készítjük el. Először is bekapunk néhány szem mazsolát, a többit alig 5 percre vízbe tesszük.

A túrót egy edényben villával összetörjük, majd hozzákeverjük a tojás sárgáját és az édesítőszert. Felbontjuk az ananászkonzervet, és rövid közelharcot követően elosztjuk a levét a kunyeráló családtagok között.

A megduzzadt mazsolát az ananásszal együtt keverjük bele a túrós masszába.

Itt az ideje megküzdeni a réteslappal! Hogy ne ragadjon és törjön annyira, egy benedvesített törlőkendőt terítünk alá. Némi matematikai készséggel a 12 lapos réteslapot válasszuk 4 felé, darabonként 3 lapra.

Ezután az első 3 lapot hagyjuk a nedves törlőkendőn és a lapok között vékonyan kenjünk szét néhány csepp olíva olajat. A töltelékből- hasonlóan, mint a palacsinta készítésénél – a lap egyik végébe, hosszában helyezzük el a masszát. Eztán a réteslapot a töltelékkel együtt nagy nehezen feltekerjük, majd a kiolajozott tepsibe tesszük. Hasonlóképpen készítjük el a másik 3 rúd rétest is, legvégül a rétesek tetejét, leges legvégül pedig a homlokunkat vizes kézzel átsimítjuk.

A rétest előmelegített sütőben, 200-220C-on kb. 25-30 percig aranybarnára sütjük

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zabpelyhes palacsinta (update1) recept

Hozzávalók: -6 evőkanál zabpehely -2-3 tojás -1 teáskanál olívaolaj -kicsi gesztenyemassza -tej Kapcsolódó fórumok:zabpelyhes palacsinta …

Leave a Reply