Kezdőlap / Görögország turisztikai látnivalók / Athén környéki kirándulás

Athén környéki kirándulás

Az Athén környáki kirándulási lehetőségekről itt olvasható egy rövid ismertető :
1. Hüméttosz (1026 m, 18 km)
A Sophia királynő sugárúton keresztül jutunk Keszariani elővárosig, ahol az azonos nevű kolostor található (XI. sz.; gyönyörű freskók a XIV-XVII. sz.-bcíl). A hegycsúcs katonai övezet, turisták nem látogathatják.
2. Pentélikon (1109 m)
Utunk a Sophia királyné sugárúton át vezet. Chalándriról (9 km) indulunk az 1578-ban alapított Pendeli-kolostorhoz (420 m), a nagy, már az ókorban is híres márványbányákhoz és a csúcshoz.
3. Amfiárion (49 km)
Itt is a már említett sugárúton át, majd Amarusszion, Kifissziai, Kásztri és Ekáli hegységeken keresztülutazva érjük el Ampltiareionr, ahol egy ókori szentély maradványait tekinthetjük meg. (i. e. IV. sz., színház, múzeum)
4. Szunion-hegyfok (67 km)
Az Olümpiciontól a Szingru sugárúton (boulvardon) haladunk a phaléroni-öböl felé, aztán balra fordulva vezet utunk tovább az attikai tengerparti sétány mentén. A sokat látogatott fürdőhelyek – Ú,Pháleron, Kalantáki, Glifáda, ‘Vula, Vuliagméni, Várkiza, Lagonisszi, majd Anavisszosz – érintésével jutunk el a Poszeidon szentélyről híres Szunionba.
5. Pireusz
Lakosok száma az elővárosokkal együtt 500 000, anélkül 188 000. Görögország legfontosabb és legnagyobb kikötője. Megközelíthető gyorsvasúton az Omónia [1] térről, autóbusszal a Szindagina [2] térről, gépkocsival a Szingru sugárútról. Látnivalók: régészeti és hajózási múzeum, valamint a kikötő. Szálláshelyek: Kolokotroni utca.
6. Ejlna (Aigina)
Rendszeres hajójárat köti össze Pireusszal. Fő nevezetessége az i. e. 500 körüli Aphaia-templom. Innen juthatunk el a népszerű Idra, Pórost szigetekre.
7. Pórost
Pórost szigete Argolisz partjaitól néhány száz méterre fekszik. Fővárosa festői házaival és csodálatos környékével kellemes nyaralást ígér. Meglátogathatjuk a híres Poszeidón-szentélyt is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tenger parti üdülés a 9 szigeten

A turisták igen kedvelik a szigeteket , jelen esetben az Égei szigeteket , amelyet főként …

Hozzászólás