Kezdőlap / Pénzügy / Adósság / Az adósság veszélyei

Az adósság veszélyei

Ez is egy olyan téma, amely Magyarország lakosságának nagy részét érinti ilyen-olyan módon, kisebb-nagyobb összegekkel, valahol súlyos problémákat okozva a mindennapokban.
Adósságot fel lehet halmozni bankok, pénzintézetek felé, különféle hitelek formájában, ha biztosított a törlesztő részlet, akkor nem lehet gond, azonban ha valami hirtelen változás következik be az életükben és jelzáloghitel van a házon, akkor már a hajléktalanság veszélye fenyegeti őket. Az is mérvadó, hogy a hitelt milyen pénznemben vették fel, tehát meghatározó, hogy mennyibe kerül a forint, emelkedik, vagy süllyed a svájci frank ára. Manapság országunkban a lakáshitelesek zöme devizahitelt vett fel, így elég nagy problémákkal küzd. Életük folyamatos küzdelemből áll, bár a feltételeket igyekeznek teljesíteni.
A másik adóssági forma, ami az egyszerűbb, kínokban szenvedők megoldása –mivel nem kellenek papírok-, az uzsorásoktól felvett kölcsön. Ott nincs határidő módosítás, nincs fizetési küszöb megszabása, teljesíteni és fizetni kell. Ha ez nem történik meg, akkor az adós szabályosan retteghet, hogy és milyen módszerrel igyekeznek rajta bevasalni. Nem ritka a fenyegetés, a fizikai erőszak alkalmazása, majd esetleg a tetlegességig fajuló követelés. Ezeket az összegeket általában kisebb időkre adják, majd a dupláját, tehát 100%-os kamatot számolnak fel, de előfordul, hogy még a kamatra is kamatot tesznek.
A médiában elég sűrűn hallani a hírekben ebből fakadó bántalmazásokról, sőt tragédiákról is.
Magyarország lakosai bajban vannak, szegények, de adósok. Reméljük, hogy az elkövetkezendő időszak erre is meghozza a megoldást, akár új munkahelyek formájában.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vajon meddig bírjuk fizetni a hitelünket?

Talán sokunkban felmerül a kérdés -hozzá teszem jogosan- meddig tudjuk tovább fizetni hitelünket. Jómagam nem …

Leave a Reply