Kezdőlap / Társadalom / Vallás / Az antahkarana a tudatosság hídja

Az antahkarana a tudatosság hídja

Az antahkarana a tudatosság hídja, amely gondolatokból és fényből épül, és összeköttetést teremt a szellem, a lélek és a személyiség között.

Ezen a hídon keresztül valósággá válhat mind a lélek, mind a szellem, ami egyre inkább lehetőséget nyújt a belső összefüggések felismerésére is. Ez a visszatérés ösvénye; a csoportunkhoz visszavezető ösvény, a hovatartozásunk felismerésének az útja.
A visszafelé vezető út a tudat evolúciója.
Az antahkarana a hídépítés tudománya. Az az út, amely a fejlettebb és a még kevésbé fejlett ember, az emberiség és a hierarchia, a hierarchia és Sambhalla, a Föld és más bolygók, a naprendszerünk és más naprendszerek közötti híd megépítéséhez vezet. Mindezek a hidak és összeköttetések az antahkarana tudományának a konkrét felhasználásának az eredményei, és ez a tudomány főszerepet fog játszani az emberiség nevelésében is a következő korszakban.
Ha már most tanulmányozni akarjuk az antahkaranát, akkor erre A. A. Bailey tankönyvei a legalkalmasabbak, különösen a,>Nevelés az új korszakban”. De egyetlen könyvben sem lehet valóban részletes leírást találni ennek a tudománynak a módszeréről, mert a felhasználására való képesség mindig összefügg az egyén evolúciós szintjével.

A kezdet mindig a leereszkedés a szellemtől a lélekig, és a lélektől a személyiségig. Aztán fordított irányban is meg kell tenni ezt az utat. A háromszoros – fizikai, asztrális és mentális – felépítésű embernek meg kell találnia a visszafelé vezető utat, először személyiségként, a teljességével való egység folyamatán át, majd a lelkével, és végül a szellemével való egyesülésen keresztül. Ez egy tudatos folyamat, amely fokozatosan megy végbe. De maga a lefelé vezető út is nagyon lassan haladt előre, és évmilliókon át tartott. Ennek megfelelően a visszafelé vezető út is sok időt vehet igénybe, miután a felfelé vezető út mindig rezgési frekvenciákkal, és így rezgésemelkedésekkel jár együtt. És minden következő kapcsolatra csak az azonos rezgésszint elérése után van lehetőség.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia és a homoszexualitás

A Biblia egy-két versben említést tesz bizonyos homoszexuális cselekedetekről – minden hivatkozás negatív. A qadesh …

Leave a Reply