Az anyós

Mint tudjuk sokszor emlegetett ez a kedves megszólítás, hogy a “drága anyós”! De valóban olyan drága, mint ahogy emlegetjük? Sajnos az emberek többsége csak utólag jön rá, hogy amikor férjhez megy, vagy megnősül, nem csak ahhoz megy hozzá, akit párjául választott, hanem a családjához is. Köztudott, hogy a párkapcsolatok nyomós részénél az anyós miatt vannak a problémák.
Mert a kedves anyós szeret beleszólni a fiatalok dolgába. Ebből keletkezik a rengeteg konfliktus és nézet eltérés. Sőt vannak vészesebb estek is, ahol válással végződik a házasság.
Érthető, hogy mindenki félti a kisfiát, kislányát, de ez még nem azt jelenti, hogy tönkre kell tenni a fiatalok életét.
Jó dolog, ha valaki tanácsokkal látja el a fiatal párt, az újdonsült házasokat, de nem azt jelenti, hogy okoskodni és anyáskodni kell felettük.
Jól esik a fiataloknak a segítség mindenféle téren, de nem azt jelenti,hogy bele kell szólni az életükbe, hogy mit hogyan kéne csinálni, és mit mikor…
Jó ha van kire hagynunk a gyereket, és ha valaki segít a házi munka elvégzésében is, de attól még nem kell folyamatosan a nyakukra járni. Néha megtudunk őrülni a fölösleges kérdésektől,és a se eleje se vége beszédből.
Szóval jó dolog, ha van anyósunk, de ahhoz, hogy eltudjuk viselni, ahhoz úgy is kell viselkednie. Itt a legelső szempont az, hogy fogja fel és értse meg hogy az ő fiának, lányának, már családja van és képes az önálló életre. Legyen az anyós mindig a háttérben, egy támasz a fiataloknak, és álljon készen a segítségre, de csak akkor ha szükség van rá, és ahogy kell.
Fogadja el a fiatalok önálló és harmonikus életét. Támogassa, segítse családját, és adhat tanácsokat is, de úgy, hogy az senkinek ne okozzon kellemetlenséget a későbbiekben, és megmaradjon a családi béke.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szakítás, de hogyan?

Mindenki átélte már azt, amikor úgy vélte, megtalálta számára a legmegfelelőbb partnert. Úszott a boldogságban, …

Hozzászólás