Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Az ismeretlen férfi (Unknown – 2011)

Az ismeretlen férfi (Unknown – 2011)

A főszerepben Dr. Martin Harris (Liam Neeson) áll, aki nehéz helyzetbe kerül. Ugyanis súlyos autóbalesetet szenved Berlinben és kómába esik. Magához térve a kórházban, nem tudja mi történt vele, nem emlékszik semmire. A nevét azonban tudja, de ezt semmilyen okmánnyal, irattal nem tudja bizonyítani. A megrémült férfi megkeresi a feleségét Elizabethtet (January Jones), aki azonban nem ismeri fel, azt állítja, hogy soha nem látta Martint. Tetőzi a bajt, hogy egy másik férfi, azt állítja magáról, hogy ő az igazi Dr. Harris (Aidan Quinn). A rendőrség nem hisz a kómából felébredt férfinak, akinek nincs sok ideje magyarázkodni. Rejtélyes személyek követik Martint, akik csak arra várnak, hogy végezhessenek vele. A nyomozás és bizonyítás során Martin szövetségesre talál Gina (Diana Kruger) személyében, aki talán segíthet a rejtélyes idegennek kideríteni az igazságot.
Az ismeretlen férfi (Unknown) egy amerikai akcióthriller, amelyet 2011-ben mutattak be a világ számos országában. A film Didler van Cauwelaert Out of My Head című regénye alapján készült. A 113 perces filmet, a Dark Castle Entertainment gyártótta és a Warner Bros. Pictures forgalmazza. 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Jaume Collet-Serra
Író: Didier van Cauwelaert
Forgatókönyv: Oliver Butcher, Stephen Cornwell
Operatőr: Flavio Martínez Labiano
Producer: Leonard Goldberg, Andrew Rona, Joel Silver
Zene: John Ottman
Vágó: Timothy Alverson

Szereplők és magyar hangok:
Liam Neeson (Dr. Martin Harris) (Jakab Csaba)
Diana Kruger (Gina) (Gubás Gabi)
January Jones (Elizabeth Harris) (Horváth Lili)
Aidan Quinn (Dr. Marin H) (Széles László)
Bruno Ganz (Ernst Jürgen) (Tordy Géza)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply