Kezdőlap / Társadalom / Kapcsolatok / Amikor udvarol, igyekszik a férfi

Amikor udvarol, igyekszik a férfi

A kapcsolat kezdetén mindenki igyekszik a legszebb arcát mutatni. A férfi virágot vesz, szépeket mond, lesegíti a kabátot a nőről, sms-eket küld, bókol. Szóval minden taktikát bevet, hogy meghódítsa választottját.
Aztán egyszer csak azt vesszük észre, hogy sehol a virág, nincsenek sms-ek, rosszabb esetben már a jelenlétünkben is más nők után néz az utcán.
Mondhatnánk, hogy a férfiak azért lustulnak el mellettünk, mert ha már megkapták, amit akartak, elkényelmesednek, nincs miért küzdeniük többé, így aztán örüljünk, ha nem léptek le már az első éjszaka után. Pedig sokszor mi magunk vagyunk, akik leszoktatjuk őket ezekről a kedves gesztusokról. Hogyan? Figyelmetlenséggel, elégedetlenkedéssel, kioktatással, hisztivel, érzéketlenséggel. Egy nő akkor lesz boldog egy kapcsolatban, ha a férfi boldog. Az egyik leghatásosabb varázsszó a „köszönöm”. Mégpedig: köszönöm a szép estét, köszönöm a virágot, köszönöm, hogy meghallgattál, hogy segítettél a takarításban. Ha mindenért kritizáljuk – nem jó a kávé, amit főzött, csúnya húst vásárolt, rendetlenül vetette be az ágyat -, elmegy a kedve ezektől a teendőktől. Sokkal gyümölcsözőbb a kapcsolat szempontjából, ha pozitív megnyilvánulásokkal „bombázzuk”. Ha okosat mond, csodáljuk érte (ha nem mond okosat, akkor is), ha izmos, simogassuk meg a karját tetszésünk kinyilvánításaként, ha nem izmos, mondjuk, hogy szeretjük a kifinomultságát. Hízik a mája, ha a műveltségét, a humorát, a vezetési stílusát értékeljük.
A férfiasságáról ne felejtsünk dicshimnuszokat zengeni, ha mégsem egy lepedőakrobata, akkor próbáljuk kifinomult női praktikákkal tanítgatni.
Mindennapi szerepjátszmáink során azért nem szabad leszoknunk az őszinteségről sem, hiszen egy jól működő kapcsolatnak ez a fő alappillére. Ha számunkra vállalhatatlan vagy elfogadhatatlan attitűdök zavarják a kapcsolatot, akkor ezt nyíltan, de nem bántóan meg kell mondanunk, és ha remény sincs a változásra, akkor annak a kapcsolatnak véget kell vetni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Barátságok

Az emberi kapcsolatoknak az egyik legfontosabbja a barátságok.Mindannyiunknak szükségünk van barátokra, olyan emberekre akik meghallgatják …

Leave a Reply