Kezdőlap / Oktatás / Skype nyelvoktatás / Az online nyelvtanulás hátrányai

Az online nyelvtanulás hátrányai

Az internetnek számos előnye mellett hátrányai is vannak. Méghozzá elég sokat fel lehetne sorolni. A tulajdonképpen egyértelmű előnyök mellett, a hátrányokat is fel lehet sorakoztatni, olyan pro-kontra- szerű listát alkotva.
Az első előny, a független, rugalmas időbeosztás egyben lehet a hátrány is. Aki nem elszántan vág neki az internetes tanulásnak, és nincs konkrét célja, vagyis érettségi, pótvizsga, nyelvvizsga, vagy esetleg felsőfokú nyelvvizsga, nem biztos, hogy komolyan fogja venni. Felmérések szerint, akinek nincs konkrét célja a nyelvtanulással, és csak hirtelen fellángolásból, vagy éppen azért akar interneten tanulni nyelvet, mert az divat, lehet, hogy nem fog sikerrel járni. Ha nincs kellő elszántság, és nem helyezkedik el a fontossági sorrend elején a nyelvtanulás, akkor bizony könnyen mindenféle okot kitalálunk arra, hogy ne kelljen leülni a gép elé, és egy idő után addig halogatjuk majd, amíg mindent elé helyezünk.
Egy szintén másik hátrány lehet az unalmasság, vagy a csalódottság érzése is. Itt szintén szükséges a kellő elszántság megléte, hiszen ha önmagunkban segítség nélkül nem érünk el olyan eredményeket, amit szeretnénk, esetleg nem is értünk meg valamit, az könnyen kiábrándíthat minket. Nincs aki magyarázzon, és valakit sokszor az győz meg, ha folyamatosan biztatják, noszogatják. Ezek hiányával könnyen elszállhat a nyelvtanuláshoz kellő lelkesedés, és kedv is.
Érdemes tehát átgondolni, hogy önmagunk megpróbálunk online egy nyelvet megtanulni, vagy inkább egy meghatározott összegért tanárt segítségét kérjük. Erre is több lehetőség van, az egyik remek ilyen, a Skype program által történő, szintén online tanulás, azonban szakképzett tanár segítségével.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Online skype videó nyelvlecke

Elfoglalt üzletember és szeretne nyelvet tanulni, ám erre egyszerűen nem tud időt szakítani? Esetleg kismama, …

Hozzászólás