Baba alvás

Vannak babák akiknél ez nem okoz gondot, vannak akiknél elég nagy feladat elérni, hogy elaludjon.
Ugyanúgy ahogy felnőttben is babában is vannak rossz és jó alvók. De a nedves pelenka minden babát felébreszt vagy ha üres a pocija.
Sok babának elég ha elringatjuk, dúdolunk nekik. Személyes tapasztalatom, hogy a zene nagyon sokat segíthet. Az egyik ismerősöm például nagyon sok zenét hallgatott a terhessége közben és mikor világra jött a kis lurkó mindig zenének kellett szólni, hogy elaludjon.
De például nekem sem volt mindegy gyermek koromban hogyan altatnak, sokszor sírtam édesanyámék azt hitték fáj a hasam bevittek az orvoshoz, az orvoshoz vezető út felénél pedig elaludtam semmi bajom nem volt, a doktor bácsi azt mondta ha nagyon nyűgös vagyok vigyenek el kicsit autókázni, nekem az autó volt a gyengém.
Egy másik ismerősömnél ilyen esetben ha nyűgös a bébi el kell vinni biciklizni és egy negyed óra múlva alszik.
Nagyon sok módja van a gyermek altatásnak és ez mind a babától függ.
Sok minden függ attól is mit csinált a kismama többször terhesség közben, zenét hallgatott, biciklizett, autókázott, sokat sétált, és még rengeteg dolog lehet, mert amit a baba élvezett az anyuka hasában azt valószínű mikor kibújik is szeretni fogja.
Persze szerencsésebb az a szülő akinél a csöppség elalszik magától, de az altatás és az éjszakai kelések is a kisgyermekhez tartoznak, ugyanúgy velejárója mint az etetés vagy éppen a pelenkázás!
Minden kismamának és kispapának sok szerencsét kívánok a baba altatáshoz, remélem van akinek segítettem.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisgyermek fogalomalkotása

A fogalomalkotáshoz és a fogalmak alkalmazásához először meg kell értenie a gyereknek a „hasonló” és …

Hozzászólás