Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Betty Goldrush: Rexi nyomozó és a rejtélyes szállítmány

Betty Goldrush: Rexi nyomozó és a rejtélyes szállítmány

Borsos Erika (írói álnevén Betty Goldrush) egy újabb kalandregénye, a többhez hasonlóan szintén Rexi és gazdája egyik kalandos történetét eleveníti fel. Az írónőt talán a tv-ben oly sokszor és előszeretettel vetített Rex felügyelő sorozat ihletette az úgynevezett Rexi nyomozós könyvek megírásához.
Gerhart Müller nyomozó egyik – hosszú, kemény munkával eltöltött idő után szabad – estéjén unottan kapcsolgatta tv-jét. Kint hideg volt, zúgott a szél. Napközben meglátogatta rég nem látott édesanyját, estére már semmi tennivalója nem maradt, a hidegbe pedig nem kívánkozott vissza. Kutyája Rexi már a kandalló előtt szundított. Hirtelen eszébe jutott az a napló amit nagyapja írt annak idején. Gerhart az anyjától kapta amikor kiderült, hogy rendőr akar lenni. Édesanyja és a nagyanyja veszélyesnek tartották ezt a hivatást. Édesapja teljesen más beállítottságú volt. Benne viszont nagyapja természete lakozott így amikor nem tudták lebeszélni tervéről, kézbe kapta a naplót. Eddig eszébe sem jutott, hogy elolvassa vagy pedig halogatta, de most úgy gondolta talán lesz egy izgalmas és egyben mégis nyugodt estéje. Úgy sem tud mást csinálni és talán meg tud valamit a nagyapjáról is, akit sajnos már nem ismerhetett meg. A naplót fellapozván egyre jobban belemélyedt annak olvasásába, így elevenedett meg előtte és egyben az olvasó előtt is az akkor még fiatal nagyapja, Kanut és hűséges társa Rexi alakja.
Kanut Norvégiába igyekszik a nevelőszüleihez. Munkát keresett de kutyástól nem kellett sehol. Végezetül egy hajón talált munkát, itt kezdett el inasként dolgozni. A hajón tevékenykedve, barátja Rexi is vele lehetett, aki viszont belül már érezte, hogy a kapitány a látszat ellenére nem igazán rendes ember és a szállítmánnyal sincs valami rendben… Kanut és hű társa egy utas segítségével nyomozásba kezdenek és hajmeresztő kalandokba keverednek…

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztása: az Újszövetség

A mai ember számára talán legtöbb üzenetet a Bibliában szereplő Újszövetség könyvei adják. A tömör, …

Leave a Reply