Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Darren Shan: Rémségek cirkusza

Darren Shan: Rémségek cirkusza

A Vámpír kötetek 12 könyvéből álló sorozata első kötete. 2000-ben jelent meg ez az ifjúsági horror regény. Hatalmas sikert aratott, neves díjakat – mint például a brit könyvkereskedők nagydíját is elnyerte.
A könyvek különlegessége, hogy a főszereplőt is Darren Shannak hívják és egyes szám első személyben íródtak, tehát az egész történet olyan mintha az olvasóval történne, aki olvasás közben így Darren Shan bőrébe bújhat.
Az első könyv címe a Rémségek cirkusza. Itt ismerkedhetünk meg a főszereplőkkel, akik a kötetek során szinte végig szerepelni fognak.
Egy régen betiltott cirkuszról többször is hallani, hogy újra előadásokat tart. Nem átlagos cirkuszról van szó, borzalmas dolgok történnek itt. A cirkuszban különböző torzszülötteket foglalkoztatnak, a felvilágosult társadalomban viszont ez elítélendő dolog és meg sem kérdezve a cirkuszban dolgozókat, hogy jó ez nekik vagy sem, az emberek úgy gondolják h szegényeket kihasználják és kínozzák, így ellenzik a cirkusz működését. Üldözték a cirkuszt, de ők titokban tovább működtek és előadásokat tartottak hol itt hol ott felbukkanva. Erre az előadásra szerez jegyet Steve, Darren Shan legjobb barátja és éjszaka együtt lógnak ki megnézni mi is zajlik a ponyva alatt. Az ártalmatlannak tűnő gyermekcsínyből később hatalmas bajok származnak. Nemcsak hogy élő, igazi farkasembert, öncsonkítókat és egyéb rémségeket láthatnak itt , hanem egy különleges pókidomárt is aki valójában vámpír. Steve megzsarolja a vámpírt, Darren ezt kihasználva ellopja az idomított pókot nem is sejtve, hogy ez gyökeresen meg fogja változtatni életét, sőt nemsokára vámpír vér fog csörgedezni az ereiben…

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztás: az Ószövetség

Egy híres ember újonc katonaként egyszer így tanakodott magában: “Hosszú ideig tartó háborúba megyek, és …

1 hozzászólás

  1. hol lehet megnézni a teljes filmet?

Hozzászólás