A csalánkiütés allergiás reakció, amely eltérő méretekben jelentkezhet, viszkető, vöröses vagy fehér dudort képez a bőr felszínén. A foltokat a felszabaduló hisztamin okozza, az a vegyület, amelynek hatására az apró, bőrben található erekből folyadék szivárog a környező szövetekbe. Nem teljesen tisztázott még mindig a kérdés, hogy egyesek miért hajlamosabbak a …
Érdekel a cikk folytatása? »Az élelmiszer allergia
A legtöbb ember számára a tejtermékek és a gabonapelyhek fogyasztása nem okoz problémát. Túlérzékeny immunrendszerrel rendelkező egyéneknél azonban a bennük található anyagok allergiás reakciókat válthatnak ki. Allergiás reakciót gyakorlatilag bármilyen élelmiszer kiválthat, de bizonyos élelmiszerek gyakrabban okoznak ilyen jellegű problémákat. Jól ismert, hogy a búza, a tehéntej, a kagyló, a …
Érdekel a cikk folytatása? »