Ha szeretjük az igazán kiadós, tömény ízű süteményeket, bátran nekifoghatunk a balkáni országok kedvelt ünnepi édességének, a baklavának, amit neve és kinézete ellenére cseppet sem bonyolult elkészíteni. Hozzávalók 50gr apróra vágott mandula 50gr apróra vágott pisztácia 75 gr finomított kristálycukor kevés tej 115 gr rétestészta 75 gr olvasztott és újrahűtött …
Érdekel a cikk folytatása? »Az igazi Baklava titka
Ha a baklavával kapcsolatos adatok után kutatunk az Interneten, kiderül, hogy a baklava nem csak Törökországban, de a Közép-Kelet, a Földközi-tenger keleti része és a Balkán összes országának népei között jól ismert. A baklavát a görögök, bolgárok, örmények és arabok mindannyian saját hagyományos édességeik között tartják számon. Ha arra gondolunk, …
Érdekel a cikk folytatása? »