Bármennyire jók is a konzervek, néhány üveg különleges befőtt vagy lekvár, savanyúság eltevésére a legtöbb háziasszony nem sajnálja az időt, és szinte mindenkinek van egy-egy féltve őrzött receptje a befőzés különböző módjairól. A befőzés sikere érdekében néhány szabályt be kell tartanunk: 1. A befőzésre szánt gyümölcs, zöldség- vagy főzelékféle teljesen …
Érdekel a cikk folytatása? »Sárgabarack lekvár készítése
Mindenek előtt a legelső tevékenységünk az üvegek, előkészítése legyen, a lekvár mennyiségének megfelelő üveget mossunk tisztára. Mert amikor elkészültünk a forró sárgabarack lekvárral akkor azonnal üvegekbe kell tennünk. Az átválogatott (csak ép és egészséges barackokat használjuk fel), és tisztára mosott sárgabarackot forró vízzel leöntjük, aminek következtében a háját könnyedén lehúzhatjuk …
Érdekel a cikk folytatása? »