Mexikó, az azték és a maja civilizáció bölcsője, konyhaművészetében is a sokoldalúságáról híres. Oka ennek az is, hogy főzési kultúrájára több népcsoport nyomta rá bélyegét. A bennszülött indiánok és a spanyol hódítók konyhaművészetének tökéletes keveredésével találja magát szembe az, aki a mexikói konyha ízvilágát szeretné felfedezni. Eleinte a mexikóiak alapétele …
Érdekel a cikk folytatása? »A mexikói konyha levesei
A mexikói konyha számos könnyen elkészíthető és finom levessel vezeti be az étkezéseket. Ismerkedjünk meg ezek közül néhánnyal, melyek egyedi ízvilágot és különleges falatokat kínálnak étkezéseinkhez.A sertésbordás bableves alapja az oldalas, melyet sóval és borssal történő fűszerezése után kb. harminc percig sütünk. Sütés közben mézzel meglocsoljuk. Amíg sül a hús, …
Érdekel a cikk folytatása? »Mexikói csokoládés csirke
Egy igazán különleges, ínyencek való étel. Nagyon finom, nagyon ízletes, számunkra egy kicsit szokatlan ízvilággal. Aki szereti a különleges ételeket annak mindenképp érdemes kipróbálni a Mexikói csokoládés csirkét. A csokoládés csirkéhez veszünk 2 szép kicsontozott csirkemellet. A csirkemellet vékonyra kiveregetjük és megkenjük a sóval és borssal elkevert vajjal (5dkg vajat …
Érdekel a cikk folytatása? »